Grave

Lijst Bongers gaat verder als Liberaal Land van Cuijk Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De Lijst Bongers, de eenmansfractie van Hennie Bongers in de Graafse gemeenteraad, gaat verder als Liberaal Land van Cuijk Grave. Hennie Bongers: "Vanaf het moment dat ik zelfstandig verder ben gegaan heb ik de verbinding in de regio gezocht en gevonden bij Liberaal Land Van Cuijk (LVC). Het is nooit mijn bedoeling geweest om als persoon de gemeenteraad in te gaan. Ik ben er voor de inhoud en hecht aan een open wijze van politiek bedrijven. Ook dat vond ik juist bij Liberaal LVC."

Hennie Bongers keerde in mei van dit jaar zijn toenmalige partij Keerpunt 2010 de rug toe na een conflict over de te varen koers. Bij de afdeling Grave van Liberaal LVC zegt hij zich wel op zijn plaats te voelen. "Het mag duidelijk zijn dat het bestuurlijk samengaan van alle 5 gemeenten tot één Land van Cuijk voor ons eenzelfde missie is. Dat is zo ontzettend belangrijk, juist voor Grave. Neem bijvoorbeeld de energietransitie. Die ga je toch niet alleen voor Grave uitvogelen. Dat doe je op de schaal van Land van Cuijk."

Met het samengaan wordt de partij krachtige, stelt Bongers. "Er is nu meer ‘know-how’ op alle denkbare beleidsterreinen. Twee weten immers meer dan een. Liberaal LVC benadrukt dat argumentenpolitiek de basis moet zijn om tot besluiten te komen. Daar voel ik mij als verbinder bij thuis. Niet in achterkamertjes maar op straat, in de wijken en dorpen moeten de gesprekken plaatsvinden. Wanneer er goed overleg is met echte inspraak voor de betrokken personen, bedrijven en instellingen dan wordt een goed idee vanzelf een beter plan."

Liesbeth van Heeswijk, fractievoorzitter van Liberaal LVC in Cuijk: "Mede namens het bestuur kan ik melden dat wij blij zijn dat onze afdeling van Liberaal LVC in Grave nu een fractievoorzitter in de persoon van Hennie Bongers heeft. Vertrouwen was en is het goede gevoel waardoor deze mooie relatie kon ontstaan. De neuzen van de steunfractieleden staan dezelfde kant op; er zal zeker een verfrissende wind gaan waaien."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties