Grave

Liefde en ander ongemak - Column Freddy Klooté

Door Freddy Klooté

Toevallig zaten ze, na een leuke verkiezingswinst, naast elkaar aan de feesttafel. Er werd gepraat over koetjes, kalfjes en zetels. Tijdens het grijpen naar hun glaasje, raakten hun handen elkaar even. Een fijn gevoel was dat. Ze proostten en even kruisten hun blikken elkaar. Net iets langer dan even, eigenlijk. Nooit eerder had hij, kamerlid, gezien dat zij, partijvoorzitter, zulke mooie ogen had. Zij keek naar zijn mond. Zag de glimlach. Voor het eerst. Bij het afzakkertje in het stamcafé van de partij stonden ze weer naast elkaar aan de bar. Tikkeltje onhandig werd het gesprek weer opgevat. Het onderwerp veranderde. Langzaam. Onzeker. Het werd persoonlijker. “Dat méén je niet”, zei ze verschrikt, toen hij een grappig voorval uit zijn laatste vakantie aanhaalde. Ze legde haar hand op zijn arm. Weer keek hij in haar glanzende ogen, zag haar ontwapenende lach en wist dat hij verloren was. Beter gezegd, gewonnen had. Zij keek naar zijn grijzende haren, die haar nog nooit zo waren opgevallen. Zijn vaak strenge ogen waren nu een feest, dat bezig was met het afsluitende vuurwerk. Nadat hij zijn hand op de hare had gelegd wisten ze beiden hoe laat het was.

De taxirit naar zijn vrijgezellenflat, het oprennen van de trap, de rondslingerende kleren, ik zal het jullie besparen. De volgende ochtend was de relatie een feit.

“We snakken allemaal naar een zelfbewust en ontspannen Nederland. Een land waarin we weten om te gaan met verschillen. Waarin iedereen gelijke kansen en gelijke vrijheden heeft. Een samenleving die mensen verbindt en verenigt, in plaats van splijt en buitensluit”. Zomaar een greep uit “de standpunten van GroenLinks”.

De verliefde vrouw is de voorzitter van deze op het oog zo verfrissende partij. De man met het hart vol liefde is lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks. Ze hielden hun relatie, hun grote liefde, voor elkaar. Eén en één was drie. Het grote geluk duurde bijna een jaar. Toen werden ze verraden. Niet door “de bladen”, maar door een zogenaamd serieus programma dat over grote dingen gaat. Een Vandaag meldde de liefde. Klikspanen. Het verliefde tweetal moest spijt betuigen. Spijt dat ze hun liefde niet aan het partijbestuur hadden gemeld. De partij meldde dat er wel van liefdesverstrengelingen, maar niet van belangenverstrengeling sprake was geweest: “Maar ze hadden wel eerder open kaart moeten spelen. Ze zijn er nadrukkelijk op aangesproken”, vermeldt een verklaring van de partij van Jesse Klaver.

Na de liefdesperikelen bij mensen van het Openbaar Ministerie, alweer gedonder over liefde. Het rijtje sociale ongemakken wordt weer een beetje groter. Wie verliefd wordt moet dat aan de partij of aan de baas melden. En wel zo snel mogelijk. Puntje voor het nieuwe partijprogramma? Of, om met een dagelijkse slogan af te sluiten: “Wordt liefde het nieuwe roken?”

Freddy Klooté

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties