Grave

Liberaal LVC presenteert kieslijst; Gravenaar Hennie Bongers op plek 6

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - De leden van Liberaal LVC hebben woensdag 1 september de kieslijst vastgesteld. Lijsttrekker Liesbeth van Heeswijk laat weten dat de 50 kandidaten op de kieslist een kleurrijk geheel vormen. "Wij hebben het geluk dat we als herkenbare en snelgroeiende partij uit een grote achterban kunnen putten. Dat heeft een mooie mix van toegankelijke mensen opgeleverd. Het blijft spannend wie er uiteindelijk in de raad komen, want bij ons geldt dat wie genoeg voorkeursstemmen haalt, gewoon raadslid mag worden. Dit schijnt niet bij elke partij het geval te zijn." Hennie Bongers (foto) uit Grave staat op plek 6 bij Liberaal LVC.

Na Van Heeswijk volgt op plek 2 Johan Hermanussen uit Maashees die het klappen van de zweep in de Boxmeerse gemeenteraad heeft geleerd. Verrassend en splinternieuw is Mariëlla Bastiaans uit Mill, in het dagelijks leven teammanager in het sociaal domein in de gemeente Deurne. Zij gaat de derde  plaats bezetten. Op plek 4 staat de huidige Cuijkse wethouder Maarten Jilisen en op plek 5 de ervaren Marc Oudenhoven uit Vierlingsbeek. Hennie Bongers zal de huidige gemeente Grave vanaf de zesde positie vertegenwoordigen, terwijl onderwijsmens Wilma Willems uit Wanroij dat op plek 7 voor gemeente St. Anthonis zal gaan doen. De tweede kandidaat uit Mill is Ad Berends, een bezige bij die een tijd geleden al eens raadslid is geweest. Plek 9 wordt bezet door de Beers/Cuijkse Annoesjka Wintjes (programmamanager gebiedsontwikkeling) en de rij van 10 wordt gesloten door Nevzat Karakus die veel ‘in het veld’ te vinden is.
"Wij denken dat ook de nummers 11 tot en met 15 een belangrijke rol gaan spelen in het toekomstige politieke veld", stelt Liberaal LVC. "Marcel Jansen en Han van Oort hebben jaren gestreden voor één Land van Cuijk en blijven in beeld voor de daadwerkelijke uitwerking. Jeroen van Acqouij kent zijn vak en staat klaar om zijn kennis in te zetten. Jan van den Braak uit Vianen is eerder ooit raadslid geweest, maar is ook vanuit zijn expertise op het gebied van milieu en duurzaamheid zeer welkom. Janneke Langen-Stiphout is hartstikke nieuw, maar  dus ook springlevend om met veel verve met Liberaal LVC op te trekken."

Liesbeth van Heeswijk: "Wij zijn hartstikke trots op de energie die van de lijst afstraalt.  Onze waardering gaat ook uit naar alle mensen die toevallig niet op de kandidatenlijst staan, maar Liberaal LVC wel een hart onder de riem steken en hun uiterste best doen om kleur te geven aan Land van Cuijk."

Meer info: www.liberaal-lvc.nl

|Doorsturen

Louis Sparidans

2021-09-07 11:41:03

Hennie Bongers uit Grave is een prima kerel, die verstand heeft van wat een goede gemeenteraad nodig heeft.

Na bijna acht jaar ervaring in de Graafse gemeenteraad, hoort hij mijns inziens tot de betere kandidaten.

Eigenlijk zou hij een hogere plaats op de lijst verdiend hebben!

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties