Grave

Lezing over bloemetjes en bijtjes

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - IVN Grave houdt donderdag 8 februari een thema-avond over het bestuiven van bloemen. Want sinds er bloemen zijn, zijn er insecten geweest om deze bloemen te bestuiven. Hoe gaat dat in zijn werk en welke insecten zijn daarbij actief? De lezing vindt plaats in het Buitenhuis aan de Beukenlaan 8 in Velp en duurt van 20 tot circa 22 uur. Iedereen die geinteresseerd is in de wondere wereld van de bloemen en de bijen is welkom.

De lezing wordt verzorgd door Peter Megens. Hij is deskundig op het gebied van wilde bijen. Deze beestjes leven solitair. In Nederland zijn er zo’n 350 soorten van. Tamme bijen zijn honingbijen die in volken leven en niet of nauwelijks in de vrije natuur voorkomen.
Vanuit zijn deskundigheid en als natuurgids is Megens in aanraking gekomen met bloembestuiving. Tijdens de lezing gaat hij in op vraagstukken als: waarom bezoeken insecten de bloemen? Hoe manipuleren bloemen de insectenwereld? Aan de hand van talloze voorbeelden onthult hij de bijzonderheden van de wondere wereld van bloemen. Deelnemers gaan ook het belang van bloembestuiving zien en zullen voortaan anders kijken naar bloemen in het veld, de tuin of zelfs in een boeket. Deelname aan de thema-avond kost 3 euro per persoon. Graag van tevoren aanmelden via lobelia@home.nl of 0486-475388.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties