Lezingen

Lezing Carolijn Visser in Graafse bibliotheek: 'De vader van Grace'

Door Annelies Graafsma

GRAVE - “De enige zwarte man in Middelburg, en niemand had mij ooit iets verteld!” Schrijfster Carolijn Visser was geïntrigeerd door de vader van haar jeugdvriendin Grace die was geboren in Indonesië. In De vader van Grace ontvouwt Carolijn Visser het verhaal van de familie Comijs.

Wanneer de zesjarige Carolijn voor het eerst bij haar schoolvriendinnetje Grace Comijs thuiskomt, zit daar in de huiskamer een zwarte man: de vader van Grace. Carolijn is stomverbaasd. Jaren later zal ze samen met Grace de geschiedenis van de familie Comijs ontraadselen. Na de dood van haar beide ouders vond Grace een stapel brieven in een hutkoffer: berichten van haar Indo-Afrikaanse vader aan een veel jonger Zeeuws meisje dat haar moeder zou worden. De vader van Grace is het verhaal over een grote liefde, over een jong gezin dat uiteindelijk Indonesië moet ontvluchten en terechtkomt in een onbewoonbaar verklaarde woning in Middelburg, om daar het leven weer op te bouwen.

Schrijfster Carolijn Visser is op uitnodiging van het Stadsmuseum Grave te gast in de bibliotheek van Grave op 22 november om 19.30 uur. De lezing vindt plaats in een reeks lezingen over Nederlands-Indië. Kaarten via https://biblioplus.op-shop.nl/4578/lezing-carolijn-visser-de-vader-van-grace/22-11-2021

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties