Grave

Bibliotheek maakt laaggeletterdheid bespreekbaar

Lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’ komt naar Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Eén op de zes inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen of computeren. Dit betreft ruim 19.000 mensen. Grote kans dus dat ook jij iemand kent die minder taalvaardig is of moeite heeft met werken met de computer. Iemand van de sportclub, een vriendin, buurman of misschien wel je moeder. Jij kan diegene helpen, samen met de bibliotheek. De campagne Durf erover te praten gaat we de strijd aan tegen laaggeletterdheid. Met de lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’ trekt de bibliotheek de gemeenten in om het probleem bespreekbaar te maken. Vrijdag 31 januari is Grave aan de beurt.

De campagne roept iedereen op om in zijn of haar omgeving te kijken of er iemand is die misschien minder taal-, reken- of digitaal vaardig is en erover te praten. Daarna kan diegene zich aanmelden bij of in contact komen met de bibliotheek. Via www.biblioplus.nl kun je jezelf of iemand anders aanmelden. Iemand van de bibliotheek neemt dan contact op om te bekijken hoe de bieb kan helpen. Zo kun je één op één oefenen met een taalvrijwilliger en kun je deelnemen aan de lesgroep 'Begrijp je taal'. Er is tevens een ruim aanbod cursussen om digivaardig te worden zoals Klik & Tik en Digisterker.

Komende weken staat de bibliotheek op diverse locaties het Land van Cuijk en Maasduinen om het gesprek aan te gaan met inwoners. Onder het genot van een lekkere kop ‘Lettersoep’ proberen ze zo veel mogelijk mensen te bereiken en het probleem van laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. Het campagneteam is vrijdag 31 januari van 11 tot 14 uur te vinden bij Albert Heijn in Grave.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties