Grave

Leerlingen Merletcollege beleven bruisende cultuurdag

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl


GRAVE - Na maanden van thuisonderwijs en lessen in kleine groepen hield het Merletcollege in samenwerking met Kleinkunstig (cultuureducatieve organisatie, red.) op vrijdag 18 juni een culturele dag voor de leerlingen. Een verslag van Rita Willems-Van Osch.

Onder begeleiding van professionele docenten werden de leerlingen voor de volgende workshops uitgedaagd: allround circus, stepdanc, 3D pen, grime, beatmaking, virtual reality, superimpose fotografie en stencil graffiti. Bij het uitvoeren van deze workshops stonden de beleving en creativiteit van de leerling centraal.

Bij het allround circus konden leerlingen op een veilige manier kennismaken met meerdere circusmaterialen, onder andere fietsen op een eenwieler, balanceren op een bal en jongleren met kegels. Verder hebben leerlingen zich kunnen bekwamen in het grimeren van levensechte wonden. Sofie vond deze workshop erg leuk en leerzaam. “Ik weet nu hoe ze voor films en series wonden maken en hoe je ze ook realistisch kunt laten lijken.”

Een andere groep leerlingen ging onder begeleiding van een graffitidocent met spuitbussen een graffitikunstwerk maken. Als afsluiting werden ze met een ter plekke bedachte rap door de docent beloond. De minder bekende workshop Superimpose fotografie is een techniek om meerdere beelden over elkaar te plaatsen of samen te voegen, zodat er een nieuw beeld ontstaat. Anouk vond deze workshop heel leuk. “Je kunt via een app van allerlei verschillende foto’s één foto maken, je kunt er je eigen fantasie in kwijt.”
Jenneke nam deel aan de workshop stepdance. Ze had het wel ooit gezien, maar nog nooit gedaan. “Ik zou het graag vaker willen doen, want het was een hele leuke workshop.”

De workshops zijn met veel enthousiasme ontvangen. De docenten en leerlingen kunnen dan ook terugkijken op een geslaagde cultuurdag.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties