Grave

Leerlingen basisschool De Wegwijzer terug in de tijd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De afgelopen weken is op jenaplanschool De Wegwijzer in Grave gewerkt aan het thema tijd. En dan voornamelijk de tijd die geweest is. De diverse groepen verdiepten zich in verschillende tijdvakken.

Leerkracht Marina Bal vertelt: "De onderbouw richtte zich op de riddertijd en bezocht hiervoor het kasteel in Hernen waar ze onthaald werden door een heuse ridder. Het was een ridder van nu die van alles vertelde en liet zien van de ridders van toen. De middenbouw onderzocht de tijd van de romeinen. Ze maakten schilden en maakten een levensgrote romein. De bovenbouw bekeek de media van vroeger. Hoe zagen tv’s, radio’s en afstandsbedieningen er vroeger uit? Deze dingen werden uit elkaar gehaald.
Met alle kinderen van onze school gingen we terug in de tijd door een schoolreis naar het openluchtmuseum. In samenwerking met onze ouderraad, die de busreis verzorgde, dompelden we ons onder in de prachtige oude gebouwen, voertuigen, werktuigen. De ouderraad verzorgde ook de lunch in de vorm van een frietje. Dit kon helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig heeft de OR een goed alternatief gevonden; het frietje wordt doorgeschoven naar de kerstviering.
Alles zat mee, goed weer en prachtige herfsttaferelen in het park. En wat hadden wij een geluk dat we deze dag gepland hadden net op het nippertje voordat de musea voor twee weken de deuren sloten.
Het was een fijn en leerzaam thema wat afgesloten werd met een viering waarin we elkaar lieten zien waar we aan gewerkt hadden. Helaas nog zonder ouders maar gelukkig alles gefilmd voor onze ouders. De komende weken gaan we ons voorbereiden op sint en kerst."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties