Grave

Zomerlezen in de winter…

Leerlingen basisschool De Wegwijzer bezoeken Graafse bieb

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Afgelopen zomervakantie hebben de kinderen van de Graafse basisschool De Wegwijzer, jenaplanschool in opleiding, meegedaan aan de actie van Biblioplus: zomerlezen. Het doel van deze actie is dat kinderen in de zomervakantie blijven lezen en niet zes weken lang geen boek aanraken.

Dit wordt gestimuleerd met een poster die kinderen in kunnen leveren na de zomervakantie. De kinderen die hieraan mee doen wil De Wegwijzer graag belonen. “Normaal belonen we per bouw, maar dit jaar waren er helaas niet zoveel posters ingeleverd”, vertelt Marina Bal namens De Wegwijzer. “Daarom hebben we besloten dat alle zes kinderen die de moeite gedaan hadden een beloning kregen. Dit jaar was de beloning een bezoekje aan de bieb in Grave.”

Afgelopen maandag was het zover. Marina: “Met vier kinderen gingen we op pad. Helaas waren twee kinderen verhinderd vanwege tandartsbezoek. We werden gastvrij ontvangen door Trijntje Kleibeuker van de bieb in Grave. De kinderen mochten boeken innemen, opruimen en zelf een boek meenemen. Ook mochten ze in het kantoortje van Trijntje kijken. Ze hebben de verschillende soorten afdelingen in de bieb bekeken. Er werd een workshop vanuit Techlab gegeven waar ze ook even aan mee mochten doen, superleuk en leerzaam. Tot slot kregen ze nog een coole tas en pen. Wij bedanken Trijntje en de rest van de bieb Grave voor dit bezoek en we hopen dat deze, en vele andere kinderen, de weg naar de bieb in Grave vinden.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties