Grave

‘Landje pik’ door Gravenaren gaat zondag niet door

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het 'Landje pik' door Gravenaren aan Gelderse zijde bij Kroonwerk Coehoorn gaat zondag 8 maart niet door. De organisatie van het Historisch Spektakel was voornemens een treffen te houden van De Ambtman (burgemeester Lex Roolvink van Grave), de veldheren generaal Noël Bouton markies de Chamilly (Jos Keijzers) en luitenant-generaal Von Rabenhaupt (Jos Derksen) aan de overzijde van de Maas bij het Kroonwerk Coehoorn. Deze bijeenkomst is echter gecanceld, laat de organisatie weten. "De belangrijkste reden van de annulering van deze ludieke actie is ziekte (griep en flinke verkoudheid) van meerdere hoofdrolspelers en daarbij het advies van het RIVM."

De organisatie ziet vooralsnog geen consequenties voor het Historisch Spektakel 1674 dat op 4 en 5 april gaat plaatsvinden in het historisch centrum van het vestingstadje Grave.

In 2016 en 2018 organiseerde het Cloveniersgilde of Schutterye tot Grave, de eerste twee edities van het Historisch Spektakel Grave. Het gilde speelt ook in de komende uitvoering een prominente rol. De organisatie van het derde Historisch Spektakel is in handen van Gravenaar Peter Linders en zijn stichting 0486 producties, bekend van 0486TV.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties