Grave

Klezmajeur treedt op in Bagijnenkerk Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het Klezmer-ensemble Klezmajeur komt zondag 2 juni naar Grave. Die dag treedt de muziekgroep op in de Bagijnenkerk aan de Bagijnenstraat 1 in Grave. Het concert gaat om 14.30 uur van start. De entree bedraagt 10 euro. Kaartjes zijn aan de deur te koop. Het is mogelijk van tevoren een zitplaats te reserveren bij Jenneke van Dongen: jennekevandongen@outlook.com of 06-14062391.

Klezmajeur is in april 2004 opgericht en speelt nog steeds in de originele bezetting: contrabas, accordeon, viool en klarinet. Intussen heeft de groep vele optredens door heel Nederland gegeven op culturele podia, festivals, in theaters, op huwelijksfeesten en Bar Mitzvahs. De muzikanten hebben allen een achtergrond in volksmuziek, de accordeoniste heeft nog wat Russisch bloed, de contrabassist en violiste hebben in zigeunerorkesten gespeeld. De klarinettist heeft lessen gehad van zowel Margot Leverett uit New York als Michel Marang.

Klezmer is volksmuziek uit Oost-Europa, gespeeld van ongeveer 1760 door Joodse en Zigeunermuzikanten. Daardoor is het ook een mengeling van Oost-Europese volksmuziek met invloeden van Turkse, Arabische en Griekse muziek. Het kan uitbundig vrolijk klinken, het is tenslotte niet voor niets feestmuziek om op te dansen, maar ook zeer melancholisch door gebruik van niet Westerse toonladders. Het is muziek van het leven, vieren als er feest is, maar droevig als er verdriet is, het mag er allemaal zijn, het mag allemaal worden beleefd. Voor dit optreden brengen ze een keur aan verschillende muziekstukken en liederen die in het Jiddisch worden gezongen. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties