Grave

Kinderen komen naar Nederland voor vakantie van hun leven

Kinderhulp Bosnië zoekt dringend gastgezinnen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Vlak voor de zomer, van 9 tot en met 29 juni, komen 42 arme Bosnische kinderen naar het Land van Maas en Waal om hier de vakantie van hun leven te beleven. Stichting Kinderhulp Bosnië heeft dringend gastgezinnen nodig om dat mogelijk te maken. Bij onvoldoende aanmeldingen moet een aantal kinderen teleurgesteld worden.

Een gastgezin hoeft niets speciaals te doen, want de kinderen ervaren het wonen in een doorsnee Nederlands huis, speelgoed, ruimte om te spelen, fietsen, maar vooral het 'gewone' gezinsleven als iets buitengewoons. Dat alleen al bezorgt hen de tijd van hun leven. Ieder normaal Nederlands gezin is geschikt als gastgezin. Ook een ouder echtpaar, waarvan de kinderen uit huis zijn, is bijzonder geschikt. Ervaring leert dat deze stellen het heerlijk vinden om de kinderen drie weken te verwennen.

Dagprogramma
Stichting Kinderhulp Bosnië verzorgt tijdens het verblijf twee à drie keer per week een activiteit, meestal in de vorm van een dagprogramma. Ook is 24 uur per dag begeleiding uit Bosnië beschikbaar die indien nodig als tolk fungeert en kleine of grote problemen helpt op te lossen.
Voor wie een dag klem zit of graag een dagje vrij heeft, kan Stichting Kinderhulp Bosnië altijd en zonder problemen regelen dat de kinderen een dag elders spelen. Ook onderling ruilen met een ander gastgezin is een optie.

Schrijnende armoede
De kinderen die naar Nederland komen hebben het enorm moeilijk. Ieder gezin heeft tijdens de oorlog in Bosniё naaste familieleden verloren. Naast de trauma’s, die de mensen bijna zonder hulp maar moeten zien te verwerken, is er ook een grote werkloosheid, met schrijnende armoede als gevolg.
Een onderbreking van de uitzichtloze situatie voor de kinderen uit dergelijke gezinnen is van groot belang voor hun toekomst. Met een drie weken durende vakantie beleven deze kinderen een onvergetelijke tijd. Zij zullen zich hun gastgezin en hun tijd in Nederland altijd blijven herinneren. En niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders en andere familieleden in Bosnië vinden het geweldig wat het gastgezin voor hen heeft gedaan.

Aanmelden
Na contact via de mail of telefoon wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek van twee bestuursleden van Stichting Kinderhulp Bosnië. Tijdens het gesprek wordt de gang van zaken rond het verblijf van de kinderen toegelicht en kunnen vragen gesteld worden. Pas enige tijd na het bezoek hoef je een definitief besluit te nemen. Neem voor inlichtingen contact op met Amela Tatarević via 06-49944317 of kinderhulpbosnie@hotmail.com. Op www.kinderhulpbosnie.nl is uitgebreide informatie te vinden. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties