Grave

Kindercoachgilde opent gratis telefoonlijn: luisterend oor voor ouders

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Coaches van het Kindercoachgilde openen een gratis telefoonlijn voor ouders en opvoeders. Ook nu de scholen weer opengaan is er behoefte aan een luisterend oor tijdens de coronacrisis.

"De nodige maatregelen die zijn opgelegd in strijd tegen het Covid 19-virus, hebben gezinnen in uitzonderlijke situaties gebracht. Veel ouders werken thuis, anderen werken in vitale beroepenen en de druk met alle gezinsleden in huis kan hoog zijn. In gezinnen waar relaties al niet lekker liepen kunnen de scheuren dieper worden. Daar waar een ouder alleen staat voor de zorg voor de kinderen kan de belasting hoger worden ervaren. Ouders met een (aankomende) burn-out hebben niet noodzakelijke ruimte voor rust en herstel. Vaak zien we dat innerlijke frustraties een uitweg vinden via hoog oplopende emoties, die veelal op de kinderen worden geprojecteerd. Vanuit onze beroepsvereniging hebben wij het initiatief genomen om met kinder- en opvoederscoaches tijd en aandacht te geven aan ouders die stoom af willen blazen, te sparren of gewoon even te praten."

Het aantal coaches dat dit belangeloos doet groeit met de dag. Via www.kindercoachgilde.nl/voor-ouders zijn coaches telefonisch bereikbaar in heel Nederland. Achter de coaches staat een team van mentoren. Professionaliteit en privacy zijn gegarandeerd.

In deze regio kun je op vrijdagen tussen 10 en 12 uur bellen met Brigitte Deliën uit Grave via 06-17135358.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties