Grave

Kinderboekenweek op basisschool De Wegwijzer: 'Worden wat je wil'

Door Marina Bal

GRAVE - Afgelopen week kwamen alle kinderen van Jenaplanschool de Wegwijzer in Grave bij elkaar in de aula van de school voor de opening van de jaarlijkse Kinderboekenweek. Een verslag van leerkracht Marina Bal.

Bij de opening van de Kinderboekenweek op De Wegwijzer klonk een lied: 'Weet jij wat voor werk ik doe? "Tijdens dit lied kwamen de meesters en juffen van de school verkleed in een beroep binnen. De kinderen konden goed raden welk beroep iedereen voor even had. We bekeken ook wat je goed moet kunnen/nodig hebt om dit beroep goed te kunnen uitoefenen. Tijdens de opening vertelden we ook over de griffels en penselen die in de Kinderboekenweek worden uitgereikt. Hieraan gekoppeld legden we aan de kinderen uit dat wij op school ook een griffel- en penseelwedstrijd zouden houden tijdens de Kinderboekenweek. In de midden- en bovenbouw kon er een gouden griffel (mooiste verhaal) en een gouden penseel (mooiste tekening/illustratie) gewonnen worden. Dit alles in het thema 'beroepen/wat wil je later worden?' In de onderbouw kon de gouden penseel gewonnen worden voor de mooiste tekening met als opdracht: 'Later word ik...'

De winnaars
In de bovenbouw waren de winnaars: Amerik Hendriks (gouden penseel); Benjamin Tap (gouden griffel). In de middenbouw waren de winnaars: Diede Willemen (gouden penseel); Isabelle de Wit (gouden griffel). In de onderbouw was Max Jansen de winnaar met de gouden penseel.

Fiene Hormes voorleeskampioen
Tijdens de Kinderboekenweek hebben we op school ook de voorrondes en eindronde van de jaarlijkse voorleeswedstrijd gehouden. Vanuit onze school gaat Fiene Hormes uit groep 8 ons vertegenwoordigen tijdens de voorleeswedstrijd tussen de Graafse scholen. Tot slot hebben de meesters en juffen tijdens de Kinderboekenweek bij elkaar in de groep voorgelezen. Dus we ruilden voor even niet van beroep maar van groep. Wij kijken terug op een geslaagde Kinderboekenweek 2021."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties