Grave

Kinderboekenweek: Graafs Museum en Biblioplus organiseren kindervoorstelling Lampje

Door Annelies Graafsma

GRAVE - Lampje, het succesvolle jeugdboek van schrijfster/illustrator Annet Schaap (foto), dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel, komt als voorstelling naar Grave. De voorstelling is op zondagmiddag 6 oktober om 14.30 uur in de bibliotheek aan de Trompetterstraat 2 in Grave.

Met Lampje debuteert Schaap op haar 52e als schrijfster. En dan niet met een boekje om het ook eens te proberen maar met een lijvige, gelaagde kinderroman: “Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht. Het is een spannend boek. De muziekversie van Lampje, verteld en gezongen door Annet Schaap met muziek van en door Frederike de Winter is een vertelling met poëtisch uitzicht op zee, drinkmuziek en droevige verlangliedjes. Kinderen en volwassenen vanaf ongeveer 7/8 tot 100 jaar zijn welkom, dus ook ouders en of grootouders genieten van het avontuur van Lampje.

Na de voorstelling kun je boeken door Annet Schaap laten signeren. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.biblioplus.op-shop.nl/1121/lampje-een-muzikale-vertelvoorstelling/06-10-2019. Inloop vanaf 14 uur, de voorstelling begint om 14.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Kaartjes kosten 4 euro per persoon. Bibliotheekleden (alle basisschoolkinderen Biblioplus) en vrienden van het Graafs Museum krijgen 1 euro korting. Kaarten kopen aan de kassa op 6 oktober alleen indien beschikbaar.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties