Grave

Kinderboekenweek 2020: ‘En toen?’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De Kinderboekenweek gaat op 30 september van start met het thema ‘En toen?’. Tijdens het jaarlijkse boekenfeest gaan we dit jaar terug in de tijd. Een tijdreis maken kan ook in de bibliotheek, niet alleen met boeken komt de geschiedenis tot leven, maar ook met allerlei activiteiten. Met een kindervoorstelling, Kindercolleges over ridders en over fossielen en met de poppenkastvoorstellingen is ook dit jaar de Kinderboekenweek een feest. Kijk voor alle activiteiten en reserveren op www.biblioplus.nl/kinderboekenweek. 

Op zondagmiddag 4 oktober reizen we in Bibliotheek Grave door de tijd samen met theatergroep Ziezus. In de educatieve en humoristische voorstelling ‘Hip Hop History’ zoekt Kim haar verdwenen juf Jetteke. Ze ontdekt dat haar juf verliefd is geworden op een held uit de geschiedenis…en reist op magische wijze terug in de tijd…

Poppenkast: Jan Klaassen en de TIJDmachine
Jan Klaassen gaat op bezoek bij professor Ed. (volledige naam Ed I. Son) die een tijdmachine heeft uitgevonden. Jan Klaassen kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen… Kom kijken naar de poppenkastvoorstellingen in één van onze bibliotheken. Frank Peters speelt een verhaal over Jan Klaassen en de tijdmachine.
De voorstelling is voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

De Kinderboekenkrant
Er wordt een super gave Kinderboekenweek krant uitgebracht tijdens de Kinderboekenweek. Kinderen kunnen hem gratis op komen halen in de bibliotheek. In deze krant lezen kinderen weetjes over de geschiedenis, krijgen ze boekentips en vinden ze spelletjes.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties