Grave

Kenniscentrum Grave in het leven geroepen

Door Harry Peters

Hoe bereiken wij als historische stad Grave met z’n authentieke verschijning en geschiedenis, dat het voor toeristen bij herhaling interessant blijft om dit stadje te blijven bezoeken?

Niet alleen door het herhalen van aanbevelingen en vergaderen over haar verleden zal deze historische stad worden verheven tot een niet te vergeten oord, maar door de juiste aanpak! De bevolking moet op basis van enthousiasme en moed, onderwerpen welke hun door communicatie in pers en media in algemene zin zijn doorgegeven en boeien, als een vanzelfsprekendheid uitdragen en realiseren, ook wel Graafse moed genoemd.

Al in de prille historie heeft Grave van deze moed blijk gegeven, door steeds na vele belegeringen de stad in zijn oorspronkelijkheid terug te brengen. Er zijn vestingmuren rond de stad aangebracht om de stad verder te beveiligen tegen indringers. Ook moet de gemeente Grave in haar aanpak de bevolking tijdig betrekken, door haar ontwikkelingen kenbaar te maken, zodat voor- en nadelen kunnen worden besproken.

Voorbeelden
Een voorbeeld: denkende aan de Brede School, die momenteel in aanbouw is op de locatie Visioterrein. Veel bezwaren zijn te horen omtrent deze locatie en de verkeersveiligheid voor de schoolkinderen. Ook de ligging tegen het Visiopark met in de rand aanwezige kazematten waarbij zelfs het schootsveld van deze kazematten niet is veiliggesteld. Overleg kan beter.
Als tweede voorbeeld, de ontwikkeling op de Emablocatie (voorheen Coxterrein). Ook hier krijgt men op grond van gebrek aan overleg en inspraak te maken met een bebouwingsvisie die door velen niet op prijs wordt gesteld.

Bijzonder is te noemen de aanpak op het Visioterrein, ook wel Vestingpark genoemd, waar momenteel een landschapsarchitect West 8 uit Rotterdam zijn voorstellen over de juiste inrichting bestudeert. Graag laten we deze voorstellen tot ons komen en deze na breed overleg en inspraak op alle niveaus, trachten te realiseren, zoals dit voor eenieder wenslijk is en vervolgens weergeeft hoe Graafse moed zich kan manifesteren, dat is de juiste aanpak!

Graag zullen vrijwilligers zoals actief in de Raad van Inspiratie, het Kenniscentrum en vele andere vrijwilligersorganisaties, samen met bevolking en gemeente Grave bijdragen, door het tonen van Graafse moed, door en voor eenieder deze waardevolle uitbreidingen en aanpassingen van de historische stad Grave voor de toekomst mogelijk te maken.

H.J.L. (Harry) Peters, voorzitter Kenniscentrum

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?