Grave

John Kersten uit Grave op NK Veiligste Chauffeur

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HOOGEVEEN - Wie is de veiligste (vrachtwagen)chauffeur van Nederland? Op zaterdag 25 september is het TT Circuit van Assen het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een deelnemersveld van circa duizend vrachtwagenchauffeurs hebben 25 mannen en vrouwen zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen. John Kersten uit Grave en Danny Henskens uit Berghem doen ook een gooi naar het kampioenschap. De presentatie van de finale ligt in handen van Hélène Hendriks.

Veiligheid op de weg is en blijft een belangrijk thema. Vorig jaar vielen er in Europa bijna 19.000 dodelijke slachtoffers in het verkeer. Uit onderzoek blijkt dat bij ruim negentig procent van het aantal ongevallen menselijk gedrag een grote rol speelt; dat percentage moet en kan omlaag. TVM verzekeringen maakt zich al decennialang hard voor transportveiligheid. Het NK Veiligste Chauffeur is onderdeel van de TVM Awards, een initiatief van TVM om meer bewustwording te creëren bij alle weggebruikers voor veiligheid op de weg én om tegelijkertijd waardering te tonen voor de Nederlandse beroepschauffeurs.
De finalisten voeren tussen 9 en 13 uur allerlei proeven uit. De top drie komt tussen 14 en 15 uur nogmaals in actie. Aansluitend is de uitreiking van de TVM Awards, inclusief de winnaar van het NK Veiligste Chauffeur. 

Theezakjesuitdaging
Tijdens de finaledag vindt tevens de grootste ‘Teabag Challenge’ van Nederland plaats. Deze challenge is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een ware hype in de transportsector. Alle bezoekers aan het TT Circuit met een groot rijbewijs kunnen de proef op de som nemen en proberen om achteruit rijdend met een vrachtwagen plus oplegger een kopje thee te zetten.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties