Grave

Gravenaar vertelt over zijn passie parachutespringen

Johan Smits brengt boek uit: Een avonturier in de lucht

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - "Toen een klein dagboekje van vierendertig jaar geleden weer eens sinds lang uit de kast werd gehaald ontstond bij ons het idee om er iets mee te doen. Dat idee groeide uit tot een boek waarin ik vertel over een grote passie van me: parachutespringen." Aan het woord is Johan Smits uit Grave die in het boek Een avonturier in de lucht vertelt over zijn hobby.

Johan begint op 19-jarige leeftijd met springen. "Sindsdien heeft deze avontuurlijke hobby me niet meer los gelaten", lacht hij. "Als suppoost van het Kazemattenmuseum in Grave heb ik dit weten te combineren met mijn interesse in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog door mee te doen met herdenkingssprongen."
Er wordt Johan wel eens gevraagd hoe alles in z'n werk gaat. "Door er een boek over te schrijven geef ik een kijkje in een wereld die voor velen onbekend is", licht hij toe. "Doordat mijn vader ooit als piloot bij Defensie heeft gevlogen was ik al op jonge leeftijd geinteresseerd in alles dat zich in de lucht afspeelt. Ik wist toen al dat het danwel vliegen of parachutespringen zou gaan worden. En het laatste is het geworden."

'Los van de aarde'
Parachutespringen vereist een behoorlijke portie discipline en doorzettingsvermogen. Je springt namelijk uit een vliegtuig met enkel een parachute op je rug. Johan: "In al die jaren heb ik zowel in Nederland als in het buitenland honderden sprongen gemaakt in verschillende disciplines. Ook hier in de regio heb ik meermaals bij evenementen mijn eigen omgeving van boven kunnen bekijken. Vanaf het moment dat je de vrije val beleeft en daarna je parachute opent, ben je echt helemaal los van de aarde en heb je het luchtruim volledig tot je beschikking. Je ziet niet alleen de wereld in vogelvlucht, maar je voelt je ook zo vrij als een vogel. Het schitterende weidse uitzicht is een genot om te zien en de stuurlijnen geven je de vleugels om te vliegen."

Een avonturier in de lucht van Johan Smits is te verkrijgen in de webshop van Uitgeverij Boekenbent. Het boek kost 12,50 euro.


 

Een avonturier in de lucht / Johan Smits

Een parachutist en skydiver geeft een kijkje binnen een wereld die niet alleen mooi maar ook avontuurlijk is. Vanaf het prille begin dat hij als 19-jarige jongen met de opleiding is begonnen neemt hij u mee in een onbekende wereld vol ervaringen en emoties. Het springen in het buitenland heeft mooie reisverslagen opgeleverd en geeft een duidelijk tijdsbeeld van culturen in de jaren die achter ons liggen. De duidelijke en prettige manier van vertellen maakt het lezen van dit boek zeer de moeite waard! Verhalen die vaak als onwaarschijnlijk worden gezien maar naar waarheid zijn verteld!

2020 | ISBN 9789463283571 | Paperback | 101 pagina's

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties