Grave

Direct zege met nieuwe team Hanssen Motorsport

Jesse Smeets uit Grave wint eerste ronde Chrono Winter Cup

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

KERPEN/GRAVE - Een nieuw team is altijd even wennen, maar dat karter Jesse Smeets op zijn plek is bij Hanssen Motorsport bewees de twintigjarige Gravenaar zondag in Kerpen op overtuigende wijze. Tijdens de eerste ronde van de Chrono Winter Cup denderde hij in de uiterst competitieve koningsklasse KZ2 zowel in de prefinale als de finale naar de overwinning.

Jesse Smeets zegeviert bij zijn nieuwe team. (foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

De Winter Cup geldt officieel als een voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met winst in beide races bevestigt Smeets dat hij met het nieuwe team van Joey Hanssen op de goede weg is. “We wilden ervoor zorgen dat we er meteen vooraan bijzaten", zegt de Gravenaar. "Dat ging heel goed. Het betekent dat ik de goede keuze heb gemaakt."

Overstap
De nieuwe samenwerking tussen Jesse en Joey was min of meer logisch. “Joey en ik zijn al best lang goede vrienden", verklaart hij zijn overstap. "Ik heb acht mooie jaren gehad bij mijn vorige team, heb er heel veel aan te danken. Nu was het tijd voor iets nieuws. Welk team is er nou beter dan het team dat de laatste drie jaar Nederlands kampioen is geworden in de KZ2-klasse?”
Om in Kerpen meteen goed voor de dag te kunnen komen, trainde en testte het duo de hele winter. Dat de talentvolle Brabander op het Duitse circuit meteen naar de overwinning zou denderen, had hij wel gehoopt, maar niet verwacht. Smeets: “Meteen winnen is altijd mooi en dat ik veel van Joey kan leren, is nu al gebleken. Hij heeft zoveel ervaring en de samenwerking gaat heel goed. Joey heeft meer ervaring dan ik en dat op een hoger niveau.” Wat hij dan zoal kan leren van de meervoudig Nederlands kampioen? “Omgaan met banden en races indelen.”

Wintertitel
Met de racewinst in de prefinale en de finale op zak is het eerstvolgende doel het winnen van de Winter Cup, die over twee rondes wordt verreden. De volgende ronde is komende maand op zijn thuisbaan in Berghem. Mocht hij er in slagen de wintertitel te pakken, dan weet Jesse dat hij op de goede weg is voor zijn ultieme doel voor 2020: Nederlands kampioen worden in de koningsklasse van het vaderlandse karten.
Vorig jaar werd hij vijfde in de eindstand, achter kampioen Joey. Komend seizoen hoopt hij aan de hand van de titelhouder, die na het afgelopen seizoen stopte als actief rijder, een grote stap voorwaarts te kunnen maken. Wat Joey betreft, heeft Jesse het in zich. “Hij zal gedurende het seizoen steeds beter worden. We hebben in de afgelopen drie, vier weken al grote stappen gezet”, stelt hij. “En ik wist al wat-ie kon. Ik heb zelf tegen hem geracet. Nu moet ik ervoor zorgen dat ik het beste in hem naar boven haal.”

Toprijder
Jesse geldt als de toprijder in zijn team. Verder heeft Joey plek voor nog drie rijders. “En komend seizoen ga ik nog materiaal regelen voor drie andere rijders. Ook help ik ze op de baan.” Slaagt Joey erin met Jesse kampioen te worden, dan zal de reputatie van zijn team alleen maar groter worden. Gezien de kwaliteiten van Jesse en de kennis en kunde van Joey ligt dat scenario voor de hand. En dat vonden beiden uiteraard een fijne constatering.

Jesse Smeets in actie tijdens de Winter Cup. (foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties