Grave

25-jarig bestaan

Jeugd IVN Grave bezoekt Sterrenwacht Halley

Door Thea Winnemuller van IVN Grave

GRAVE - IVN Grave heeft een actieve jeugdafdeling voor kinderen vanaf 8 jaar, het Jeugd IVN Grave. Kinderen zijn actief bezig met natuur, dieren en milieu door zelf te zien, horen, ervaren en beleven. De laatste jaren stromen steeds meer kinderen van het Jeugd IVN, in of na groep 8 van de basisschool, door naar het Jongeren IVN voor een natuurprogramma op maat.

Het Jeugd IVN bestaat dit seizoen 25 jaar. Daarom hebben het Jeugd IVN en het Jongeren IVN op vrijdagavond 11 januari een bezoek gebracht aan Sterrenwacht Halley Heesch-Vinkel. Er werd nu eens verder gekeken dan onze eigen kleine planeet aarde. De groep wist al best veel over de planeten, ons zonnestelsel en het grotere heelal. Maar waarom kunnen wij wel “gewoon” op de aarde leven en niet op andere planeten? Er wordt steeds meer gesproken over reizen naar de planeet Mars. De verwachting is dat de jeugdleden deze mogelijkheid gaan meemaken. Waarom valt de keuze op Mars? Wat is ervoor nodig om daar te overleven? De planeet aarde en het leven hier zijn toch wel heel bijzonder.
Na een boeiende presentatie konden ze nog naar de koepel met de telescoop of eerdere beelden bekijken. Even waren er gaatjes in de bewolking, waardoor ze nog een paar sterren konden zien. Dankzij de vrijwilligers van Halley was het een leerzame, geslaagde avond.

Programma Jeugd en Jongeren IVN
In de periode februari tot juni 2019 zijn nog 5 natuurochtenden gepland over zwerfafval, bodem en bodemdiertjes, waterdiertjes, het leven in onze eigen tuinen en de jaarlijkse picknick. Zowel bij het Jeugd IVN, voor kinderen van 8 tot 12 jaar, als het Jongeren IVN, voor jongeren van 12 jaar en ouder, zijn nieuwe leden welkom. Je mag 1 keer gratis en vrijblijvend proberen of je het leuk vindt. IVN Grave heeft jeugdleden uit Grave, Mill, Langenboom, Wanroij, Zeeland, Overlangel en Wijchen. Ook kinderen uit andere omliggende plaatsen zijn welkom.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties