Grave

Zondag 13 januari demonstratie Zumba Gold in Catharinahof

Jeanette Lefèbre is al tien jaar helemaal Zumba

Door Freddy Klooté

GRAVE - Drie jaar geleden mocht ik Jeanette ook al eens interviewen. Natuurlijk over Zumba. Haar passie. Je zou bijna zeggen haar levensvervulling. Als ze er over begint te praten zie je haar veranderen. Haar hart lijkt in een ander ritme te gaan kloppen. Laten we het maar op een Zumbaritme houden. Ik kwam haar weer op het spoor toen ik op Facebook foto’s zag van een Zumbafeest in Catharinahof op 18 december. Volle bak in de theaterzaal. Jong en oud vierde er op het ritme van de muziek zijn feest. Ja, ook oud. En daar wil Jeanette het graag over hebben. Zumba Fitness is inmiddels bij iedereen bekend. Zumba Gold lijkt ook een succes te gaan worden.

“Zumba Fitness is ook wel voor jong en oud”, vertelt een enthousiaste Jeanette, “maar Zumba Gold is wel heel geschikt voor ook de wat oudere medemens. Ook voor mensen die wat lichamelijke klachten hebben. Ik noem maar hartklachten, astma, en artrose. Sommige ouderen durven niet goed, maar er is echt niets engs aan. Want iedereen bepaalt zijn eigen tempo en danst zoals hij/zij dat wil. Het gaat echt niet om prestaties maar om het plezier. De fun. Als ik mensen na afloop met een glimlach op hun gezicht naar huis zie gaan, ben ik blij. Het idee is dat je er een geweldige boost van krijgt. Iedereen komt aan zijn trekken. En het zal nooit vervelen. Alle soorten dans komen aan bod. Cumbia, disco, salsa, reggaeton, en nog veel meer. Het is één groot feest. Je kiest zelf of je met de pasjes, die heel eenvoudig zijn, meedoet, of je danst je eigen stijl. Ik heb nu deelnemers die in leeftijd variëren van 15 tot 75 jaar. Kijk, dat bewegen gezond is, daar hoef ik geen lang verhaal over te vertellen. Dat weet iedereen. Wat ik wel kwijt wil is dat niemand moet denken dat hij dit toch niet kan. Iedereen kan meedoen. Al dans je gewoon op je plaats. Nogmaals, het gaat erom dat je samen plezier beleeft”.

Jeanette neemt een slokje van haar koffie. Even pauze. Daarna is het weer in de hoogste versnelling verder: “Voor wie nog geen idee heeft wat Zumba Gold inhoudt is er een buitenkansje. Op zondagmiddag 13 januari aanstaande organiseer ik met mijn leerlingen, tussen 12 en 14 uur een kennismaking met Zumba Gold. In de grote theaterzaal van Catharinahof. Fitness kennen we allemaal. Maar bij Gold zetten we vaak grote ogen op. De drempel lijkt hoog, maar in werkelijkheid bestaat die helemaal niet.. Mensen zijn ook bang voor het leren van pasjes. Maar die zijn echt niet moeilijk en als je je eigen pasjes verzint is het ook prima. De bewegingen zijn van jezelf en voor jezelf. Iedereen beweegt op zijn eigen manier op de muziek. Op die demonstratiemiddag zal ik dat ook met mijn leerlingen laten zien. En voor wie komt kijken geldt: als je zin hebt om mee te doen, dan kom je er gezellig bij. Geen zin? Dan blijf je lekker kijken of het iets voor jou is”.

Mogelijkheden
Jeanette Lefèbre heeft inmiddels een scala aan mogelijkheden om bij haar te dansen. In Catharinahof is dat op maandagochtend van 10.15 tot 11.15 uur (Gold), op dinsdagavond van 18.45 tot 19.45 uur (Fitness), woensdagochtend 9.15 tot 10.15 uur (Gold). Voor Zumba Gold kun je op woensdagavond tussen 19.15 en 20.15 terecht in de Verrekijker in Velp. Ook in de Garf in Zeeland kun je terecht voor Fitness van 19.15 tot 20.15 uur op maandagavond. Een druk programma dus voor Jeanette. Ze glimt als ik dat zeg: “Ja, het loopt geweldig. Maar ik heb op bijna alle uren nog plaatsen vrij. Behalve op woensdagavond, dan zit ik vol. Wie informatie wil of zich al wil opgeven voor Zumba Gold of Fitness, kan dat doen via de mail: jldance4fun@hotmail.com“.

De toekomst ziet Jeanette zonnig in: “Dit is mijn werk, dit is mijn passie, mijn alles. Hierin kan ik mijn gedachten en emoties kwijt. Ik kan mijn hoofd leegmaken. Dat geldt ook voor de mensen die komen dansen. Ik noem ze mijn leerlingen. Maar het zijn wel leerlingen die er hun eigen draai aan mogen geven”.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties