Grave

Advocaat Marion van der Meij maakt van de nood een deugd en werkt vanuit huis

'Je moet wel in de spiegel kunnen kijken'

Door Freddy Klooté

GRAVE - 3M advocaten is een samenwerkingsverband van drie advocaten, M.A. Wellen (Marjo), J.M.A.P. van Pul (Marjolein) en M.C. van der Meij (Marion). “Wij stellen ons tot doel het verlenen van kwalitatief goede rechtshulp tegen een betaalbare prijs. Door onze achtergronden, vakbond, welzijnswerk, sociale advocatuur, zijn wij betrokken en laagdrempelig. Wij zijn van mening dat een advocaat niet op alle rechtsgebieden goede rechtshulp kan verlenen, zodat we hebben gekozen ons te specialiseren in een aantal rechtsgebieden waar u als particulier mee in aanraking kunt komen. Wij kunnen u bijstaan op de terreinen van werk en ontslag, wonen, familie en gezinsleven, uitkeringen, consumentenzaken, schuldsanering (WSNP) en psychiatrisch piket”, vertelt de Graafse Marion van der Meij.

Marion is sinds de uitbraak van het coronavirus ook op het werken thuis aangewezen: “Dat bevalt me eigenlijk prima. Geen reistijden meer, geen files. Ik heb van de nood een deugd gemaakt en kan achter ons huis in Grave op de G.W. Lovendaalsingel (nummer 56), op een prettige, corona-aangepaste locatie juridische bijstand bieden aan rechtzoekenden in Grave”.

Van Istanbul naar Grave
Marion lacht als ze mijn verbaasd gezicht ziet als ze Istanbul als geboorteplaats noemt: “Mijn vader werkte voor een groot Nederlands bedrijf. Tijdens zijn werkzaamheden in Istanbul ben ik geboren. Later woonden we ook in Colombia en Engeland. Op mijn 17e kwam ik pas in Nederland wonen en de liefde liet me daar blijven hangen. Als kind had ik altijd al een rechtvaardigheidsgevoel en dus zocht ik werk waarbij dat een rol speelt. Ik begon als secretaresse op een advocatenbureau, deed daar nog meer belangstelling op voor rechten en besloot rechten te gaan studeren”. Na haar studie werkte Marion van der Meij als advocaat in Den Bosch, Wijchen en nu bij 3M advocaten in Nijmegen. Een kantoor waar drie eenmanszaken samenwerken. Met delen van de kosten en elk met een eigen specialisatie. Sinds enkele maanden dus in Grave op een prettige locatie dicht bij het centrum. “Ook een telefonisch consult behoort tot de mogelijkheden”.

Kantoor in Nijmegen en Grave
Mr. Marion van der Meij: “Ik wil ons kantoor best als laagdrempelig bestempelen”. Wie even met Marion praat, weet wat ze daarmee bedoelt. Ze is open, met gevoel voor humor, en legt dingen uit zonder dat je het gevoel hebt dat je een kleuter bent. “Ons kantoor stelt de cliënt met zijn/haar rechtsvraag/rechtsprobleem centraal. We zijn erg betrokken. Gespecialiseerd in specifieke rechtsgebieden. Redelijke kosten, dus niet onnodig rekken van een procedure. Je moet wel in de spiegel kunnen kijken. Verder is gefinancierde rechtsbijstand mogelijk afhankelijk van het inkomen”.

Specialisaties Marion van der Meij
“Ik heb jarenlang ervaring opgedaan als bewindvoerder wsnp. Dat is de wet schuldsanering natuurlijke personen. Daarom kan ik cliënten goede hulp bieden als zij b.v. niet worden toegelaten tot de wsnp, of tijdens de wsnp in de problemen komen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Alles wat met het gezin of de familie te maken heeft, zou ik ook kunnen zeggen. Dit is ook het mooie van mijn vak. Mensen bijstaan in een hele moeilijke periode in hun leven. Dan moet ik luisteren, met emoties van mensen omgaan en toch de rechte lijn in het oog houden. En bijsturen met de kennis die je hebt. Een voorbeeld is het omgangsrecht. Wanneer bijvoorbeeld grootouders hun kleinkinderen niet meer mogen zien. In deze coronatijd hoef ik emoties daarover niet uit te leggen. Maar ik heb ook te maken met echtscheidingen, beëindiging samenleving, erkenning en vaststelling ouderschap, gezag en omgang, opstellen ouderschapsplan, naamrecht, jeugdbeschermingsrecht, adoptie, etcetera”.

Ik vraag Marion welke eigenschappen je voor dit werk echt wel moet hebben: “Je moet goed kunnen luisteren, doelgericht blijven, het hoofd koel houden, deskundig blijven en daarna kunnen bijsturen. Natuurlijk moet je je in een ander kunnen verplaatsen en de cliënt op zijn gemak kunnen stellen. Een belangrijk onderdeel van de laagdrempeligheid”.

U kunt meer lezen over mr. Marion van der Meij op de website www.3m-advocaten.nl en haar rechtstreeks bereiken via vandermeij@3m-advocaten.nl.  Ook kunt u een afspraak maken via de telefoniste van kantoor 3M advocaten op tel. 024-3523390 “Ik bel u zo snel mogelijk terug”, besluit een enthousiaste Marion.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties