Grave

Jan Verhaaren houdt afstand

Door Freddy Klooté

GRAVE - Gravenaar Jan Verhaaren, wie kent hem niet, is iemand die zich in gezelschap als een vis in het water voelt. Niet dat hij dol is om te gaan vissen: “Nee, das niks vor mien. Ik verveel me kapot. Een beetje voor Jan met de korte achternaam naar het water zitten staren. Naar het riet zitten gapen. Niks vangen en met een lege zak tuus komme. Geef mij maar een visje van Cora”.

Cora is de bekende visverkoopster op de vrijdagmarkt in het oude stadje. Jan, die sinds zijn verhuizing naar de binnenstad nogal uit de hoogte doet, deed vanaf zijn balkon de bestelling: “Drie nieuwe haringen en een bak kibbeling. Met saus”. Cora zette zich aan het werk en even later klonk het sein: “La maar zakke”. Jan liet zijn technisch perfect in elkaar geknutselde vislift naar beneden, met gepast geld erin, en Cora plaatste voorzichtig de bestelling in het rode gevaarte. Missie geslaagd.

Overbuurman Theo Linders zag het gebeuren, pakte zijn camera en legde deze bijzondere gebeurtenis voor de eeuwigheid vast. De veilige afstand van 1.5 meter werd door Jan Verhaaren voorbeeldig overtroffen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties