Grave

Jacqueline Brouwer ontvangt D’n Opsteker

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - GRAVE - Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Grave op 7 januari is de vrijwilligersonderscheiding D’n Opsteker uitgereikt aan Jacqueline Brouwer. Zij heeft een lange staat van dienst als vrijwilligster. (foto: Marco van den Broek)

"Jacqueline Brouwer is bescheiden en kiest voor een rol op de achtergrond. Achter de schermen werkt zij echter als een paard", gaf burgemeester Lex Roolvink in zijn speech aan. "Als geen ander weet zij dingen te organiseren en tot in de puntjes te regelen. Ze houdt daarbij anderen scherp. Ze is altijd vriendelijk, belangstellend en meelevend en daardoor krijgt ze anderen mee. Ze luistert eerst, voordat ze een mening vormt en die mening verkondigt ze niet luidkeels, maar altijd – met respect voor ‘het perspectief van de ander’ – in een klein gezelschap. Ze is een toonbeeld van integriteit en ze staat haar mannetje. Nooit doet iemand tevergeefs een beroep op haar. De rotklusjes doet zij zonder mokken."

Activiteiten
De activiteiten van Jacqueline Brouwer op een rijtje: lector: 1997-heden; lid werkgroep liturgie: 1999-2009; voorganger woord- en communievieringen: 1999-2011; voorganger avondwake: 2001-heden; koster HH. Vincentius en Antonius van Paduakerk Velp: 2001-heden; wijkcontactpersoon Velp: 2000-heden; lid kerkbestuur Velp: 2002-2004; lid coördinatiegroep Velp: 2004-2011; lid werkgroep ‘Samenvieren’ (vieringen met cliënten van Dichterbij): 2008-heden; lid kerkbestuur parochie H. Elisabeth (patrones van de caritas) Escharen, Gassel, Grave en Velp: 2011-heden (secretaris); Schola Sancta Elisabeth (koor): 2012-heden.

Lex Roolvink: "Jacqueline Brouwer doet zoveel dat voor het oog onopgemerkt blijft, dat velen niet in de gaten hebben dat zij één van de mensen is waarop een gemeenschap leunt. Tegelijkertijd is zij een echt mensen-mens en kiest zij volmondig voor haar familie, waarbij Rob en haar moeder natuurlijk voorop staan. Jacqueline organiseert haar leven om anderen, die in het centrum staaan. Haar man, haar moeder, haar familie, maar ook de Kerk, de parochie, de vrijwilligers en iedereen voor wie ze iets kan betekenen of kan doen. Zij is daarin zeldzaam: iemand die geen tijd heeft voor zichzelf omdat ze altijd tijd maakt voor de ander. Jacqueline Brouwer heef D’n Opsteker dan ook meer dan verdiend."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties