Grave

IWAG bedankt crowdfunders

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

Begin 2016 probeerde de Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekers Grave (IWAG) via crowdfunding een bedrag van 1600 euro bij elkaar te krijgen. "Dat geld was nodig om een onderzoek te laten doen naar de betrouwbaarheid van het geboortebewijs van een asielzoekster", licht Leo de Vreede namens de IWAG toe.

"Zij zou op grond van een geldig geboortewijs een verblijfsvergunning kunnen krijgen. Dan kon zij zelf haar pasgeboren baby, die de Nederlandse Nationaliteit had, opvoeden. Het benodigde geld was binnen korte tijd beschikbaar en de opdracht voor het onderzoek kon worden gegeven. Nu is bericht ontvangen dat het geboortebewijs inderdaad door het bevoegd gezag is afgegeven en dat het niet is vervalst. De procedure kan nu worden voortgezet. De moeder heeft inmiddels wel een tijdelijke verblijfsvergunning gekregen om voor haar baby te zorgen en het gaat goed met hen."

De IWAG beschikt vanwege privacyregels niet over de persoonsgegevens van de gevers. De Vreede: "Dat is de reden dat we langs deze weg iedereen hartelijk willen bedanken voor hun bijdrage en informeren over de stand van zaken."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties