Grave

Intocht Sinterklaas Grave 2021 afgelast

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De intocht van Sinterklaas in Grave wordt – "met pijn in het hart", zo laat de gemeente weten – afgelast. "Dit besluit is genomen in goed overleg tussen de Stichting Kinderfolklore Grave, enkele betrokken veiligheidsinstanties en de gemeente." De intocht zou worden gehouden op zondag 14 november, maar komt dus in het geheel te vervallen.

Het besluit is genomen vanwege de enorme aantrekkingskracht van dit evenement. "Vanuit de regio vormt zich vaak al een uur voorafgaand aan de intocht een mensenmassa die zich op en bij de Loswal in Grave opstelt. Daarmee valt het grootste gedeelte van de intocht niet onder een zogeheten ‘doorstroomevenement’. Voor de organisatie is het te moeilijk om alles in goede banen te leiden, daar waar het gaat om de naleving van de coronamaatregelen. Betrokken partijen hopen op ieders begrip voor dit besluit."

De organisatie bekijkt nog of het mogelijk is voor de Graafse kinderen een kleinschaliger activiteit te organiseren op een andere manier en op een andere dag.
Verdere informatie hierover wordt via de scholen en kinderopvang (tot en met groep 5) verspreid.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties