Grave

INGEZONDEN: Zelfstandig Grave?

Door Piet Janssen

Grave wil haar zelfstandigheid handhaven. Je kunt stellen, dat Grave hierdoor een eeuwenlange traditie in stand houdt en voortzet om zich als vestingstad tegen bedreigingen van buitenaf te verdedigen en daarom ervoor kiest om zich achter de ‘gesloten vestingmuren’ terug te trekken.

Grave is trots op haar historie en traditie en hoe meer dit benadrukt en geroemd wordt, hoe minder de neiging bestaat om open te staan voor nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij. Het is toch een keuze die je moet maken tussen verleden en toekomst, tussen nostalgie en realiteit, gesloten- en openheid t.a.v. omgeving. Het valt te betreuren, dat de meerderheid van de gemeenteraad Grave hierbij zo’n defensieve stelling inneemt.

Door opnieuw opiniepeiling en onderzoek voor te stellen wordt het toch wel allemaal stroperig en het geeft dan ook de indruk voorlopig geen fundamentele beslissingen te willen te nemen:’ we kunnen weer vier jaar vooruit’.
Laat de voorstanders van herindeling in het Land van Cuijk, met name Boxmeer en Cuijk het voortouw nemen, omdat ze uiteindelijk toch de meeste invloed krijgen. Geef de andere gemeenten de mogelijkheid om zich bij het proces aan te sluiten.

Piet Janssen, Escharen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties