Grave

INGEZONDEN: Wat heet ‘respectvol’?

Door Louis Sparidans

In de Arena van afgelopen week stond een oproep van de Graafse CDA-afdeling om respectvol met elkaar om te gaan. De eerste gedachte die bij me op kwam was: PRIMA. Ik merk ook dat het daaraan geregeld schort in het dagelijkse maatschappelijke verkeer. En niet alleen in Grave. Ik zou het ook graag anders zien.

Maar dat uitgerekend de Graafse CDA-partij hiermee op de proppen komt, verbaast me wel. Tot aan de dag vóór de gemeenteraadsverkiezingen was het nog de duidelijkste partij in Grave die zonder enig voorbehoud koos voor één gemeente ‘Land van Cuijk’ en dat ook gedegen onderbouwde. Om vervolgens meteen ná de verkiezingen dit zogenoemde speerpunt in te ruilen voor het tegenovergestelde: een zelfstandig Grave met alle problemen van dien. Over ‘één gemeente Land van Cuijk’ willen ze zelfs de komende vier jaar niet eens meer praten!

Is dat respectvol omgaan met de kiezer? Nee! Het is zonder meer je reinste kiezersbedrog. Ik ken zelfs kiezers die juist vanwege het oorspronkelijke standpunt op het CDA stemden! En nu voelen die zich terecht bedrogen. Hoe kunnen we het CDA in de toekomst nog vertrouwen? Blijf overigens zelf wel respectvol handelen jegens anderen, ook al doet het CDA dat niet.

Toch wil ik met een positief geluid afsluiten. Afgelopen week stemde de gemeenteraad over een motie om de kinderpardonregeling weer in te voeren voor alle kinderen van vluchtelingen die hier in Nederland geboren zijn en er al langer dan vijf jaar verblijven. Wie er ook schuld heeft aan de ontstane situatie, de betreffende kinderen in ieder geval NIET. Ook kinderen verdienen respect!
De meeste raadsleden begrepen dit. Ook raadsleden zijn immers volksvertegenwoordigers die zich mogen uitspreken over onwenselijke situaties die zich in het hele land voordoen. Negen van de dertien raadsleden stemden vóór de motie. Dat noem ik respect hebben! Ook de burgemeester stond er sympathiek tegenover.

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties