Grave

INGEZONDEN: Solidariteit hoogwaterschade

Door Ben Litjens van Keerpunt 2010 Grave

Brief van Ben Litjens van Keerpunt 2010 aan de burgemeesters van de gemeenten Grave, Cuijk en Boxmeer over hoogwaterschade aan de Brabantse zijde van de Maas.

Geachte burgemeesters,

Gisteren vernam ik dat het provinciaal bestuur van Noord-Brabant van mening is dat Noord-Brabant eveneens in aanmerking behoort te komen voor het vergoeden van schade als gevolg van het extreme hoogwater in de voorbije dagen. ZLTO trekt daarbij samen op met het provinciale bestuur van Noord-Brabant.

U allen zijn het bestens geïnformeerd over de grote schade, die ook aan de Brabantse kant van de rivier de Maas heeft plaatsgevonden. Daarbij denk ik aan de gewassen op het land, aan het veevoer wat onbruikbaar is geworden, aan de kosten van het opruimen van het drijfvuil enz.

De minister-president Mark Rutte heeft het recente hoogwater tot ramp verklaard. Dat is het ook voor degenen, die in Noord-Brabant ernstige schade hebben opgelopen van dit extreme hoogwater.

Ik verzoek u zich solidair te verklaren met uw provinciaal bestuur en met de ZLTO en te bezien wat u c.q. wat uw gemeente kan doen voor de getroffenen.

Met vriendelijke groet,

Ben Litjens,
fractievoorzitter van Keerpunt 2010

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties