Grave

INGEZONDEN: Schoolbibliotheek-respect

Door Hans Adriaans

Vol spanning lag ik op mijn bed. Dinsdagavond mochten wij naar het gemeentehuis om duidelijk te maken dat wij de bibliotheek op school wilden behouden. Al weken waren wij bezig geweest om handtekeningen te verzamelen om te laten weten dat wij het niet eerlijk vonden dat de bibliotheek op school moest verdwijnen. Tenslotte is het belangrijk voor onze toekomst.

De leden van de gemeenteraad hebben zelf toch ook kinderen en/of kleinkinderen? Die willen daar toch ook het beste voor? Mijn ouders zeggen dat laaggeletterdheid een groot probleem is in Nederland. Ik vind het een moeilijk woord.

Langzaam droomde ik weg. Maar plots schrok ik wakker en keek op de klok, het was 22.30 uur. “Mam”, riep ik, "we hadden toch om 19 uur op het gemeentehuis moeten zijn?" "Maak je niet druk", riep mijn moeder, "ze hebben het verzet naar volgende week dinsdag, ik denk een ontmoedigingsbeleid."
Ook zegt mijn moeder dat de gemeenteraadsleden het altijd hebben over 'respect' en 'de mening van burgers belangrijk te vinden'. Ik vind dit lastige begrippen, maar het voelt niet goed. Ik weet nu hoe teleurgesteld zijn voelt. Mijn moeder vertelde dat er veel kinderen wel waren geweest, maar dat hun ouders ze toch om 20.30 uur naar huis hebben gebracht omdat de kinderen naar bed moesten en het niet meer volhielden door de vermoeidheid.

Jammer dat de jongste burgers niet beschermd worden door de gemeenteraad, door dit als een van de eerste punten op de agenda te zetten in plaats van verschuiven. Zo ga je niet met mensen om en zeker niet met kinderen...

Hans Adriaans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties