Grave

INGEZONDEN: Schijnwerpers

Door Hermine Veltkamp

Heb ik nou alweer zitten slapen? Dat was wat door me heen schoot, toen ik op de parkeerplaats bij 's lands grootste supermarkt ineens drie enorme palen zag staan.

Zou Grave voor 'groen' gaan en komen hier hele schattige windmolentjes? Of denken ze groen en komen er volop manden met bloemen en planten aan te hangen?
Dat waren de wishfull thinking-gedachten. De wat minder optimistische: zijn deze palen bedoeld om er speakertjes aan te hangen om zo het parkerend publiek op muziek te trakteren? Iets waar de omwonenden bepaald niet op zitten te wachten! Of, en dat dat lijkt de meest reële gedachte, maar ook de meest absurde: zijn dit palen waaraan schijnwerpers komen, zodat deze enorme parkeerplaats, waar misschien wel dertig auto's kunnen staan (die er 's nachts overigens nooit zijn) en waar het bol staat van de criminaliteit(?), goed in het licht komt?
Toch nog eens even de tekeningen van de gemeente bekijken. Gek, ik zie op de tekening geen palen voor schijnwerpers gemeld staan. Dan maar hier en daar navraag doen. Nee, inderdaad, de schijnwerpers staan niet in de planning, maar ze komen er wel.
Gek, een tijd geleden, toen ik vragen had over de herinrichting, waren mijn vragen absoluut onbespreekbaar: ik had zitten slapen, het plan was definitief, dus nee, er konden geen wijzigingen meer plaatsvinden. Nu, terwijl ik kijk naar een definitief plan zònder schijnwerpers, kan er kennelijk wel het nodige gewijzigd worden?
Waarom deze brief? Omdat ik me afvraag waarom er zo'n idiote hoeveelheid verlichting nodig op zo'n kleine parkeerplaats is? Waarom is niet gekozen voor de veel karakteristiekere lantaarns die overal in het centrum staan, maar voor deze lelijke, hoge windmolenachtige palen? En waarom kan er nu wel ineens gewijzigd worden in een definitief plan?

Er gebeuren veel mooie dingen rond de herinrichting, maar dit is dan weer zoiets wat ik totaal niet kan plaatsen en wat het effect van al het werk wat verricht wordt, voor een deel weer teniet doet. Jammer!

Hermine Veltkamp

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties