Grave

INGEZONDEN: Schandalig veel zwerfafval in Grave

Door een lezer

Zondag j.l. waren we aan het wandelen door het prachtige Grave. Via de Maasbrug over de Koninginnedijk langs Catharinahof. We nemen altijd afvalzakken mee om zwerfafval op te ruimen, maar wat we nu zagen was werkelijk te belachelijk voor woorden. De parkeerplaats tussen Nettorama en Catharinahof lag bezaaid met afval gedeponeerd door hangjongeren.

Dit terrein staat ook bekend als camperstaanplaats. Het is al jaren bekend dat deze hangjongeren (eerst op de Koninginnedijk, nu dus verplaatst naar de parkeerplaats) hun junkfood en pilletjes verbruiken en het afval achterlaten op de bekende plaatsen, zodat hun racebak mooi schoon blijft (ondanks een afvalbak in de buurt) Een totaal gebrek aan respect en opvoeding (oorzaak ligt vaak bij de ouders). Waarschijnlijk worden deze hangjongeren niet zo heel oud en gaat het de gezondheidszorg ons later ook nog veel kosten, gezien hun consumptieverbruik. Het resultaat was vier volledig gevulde afvalzakken! Werkelijk schandalig.

Het probleem is bekend bij politie, BOA’s en gemeente, maar die kijken oogluikend toe of wijzen naar elkaar voor een oplossing. Er zijn personen voor heel wat minder ernstige vergrijpen bekeurd of naar bureau HALT doorverwezen. Gemeente, pak jullie verantwoordelijkheid in plaats van alleen maar pappen en nat houden!

Naam en adres bekend bij de redactie

|Doorsturen

John

2019-09-04 13:47:45

Dit is toch te triest voor woorden en wat moeten die bezoekers aan het stadje en van die camperparkeerplaats wel niet denken! Het totaalplaatje over Grave naar toeristen toe krijgt zo toch een negatieve wending, ga daar maar van uit! 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties