Grave

INGEZONDEN: OZB-verhoging en bezuiniging op subsidies

Door LPG Grave

In de raadsvergadering van 9 maart staat de herstelbegroting op het programma. Indien deze door de raad wordt goedgekeurd zal ook de Provincie deze goedkeuren en zal het preventief toezicht op de gemeente Grave opgeheven worden.

De herstelbegroting bestaat uit een OZB-verhoging van 13% wat voor de inwoners bij een gemiddelde WOZ-waarde van €241.000,- een verhoging van € 4,- per maand betekent. Daarnaast wordt er een besparing van € 300.000,- op de gemeentelijke subsidies voorgesteld. Beiden maatregelen zijn nodig om de begroting in 2022 sluitend te krijgen wat de Provincie als eis heeft gesteld om het preventief toezicht op te heffen.

Deze herstelbegroting met al deze pijnlijke maatregelen waren niet nodig geweest als het Land van Cuijk de dienstverleningsovereenkomst (DVO) die ze in november 2020 met de gemeente Grave zijn overeengekomen had getekend. De Provincie heeft schriftelijk bevestigd dat als Land van Cuijk deze overeengekomen DVO gewoon had ondertekend er géén preventief toezicht was opgelegd en er dus ook geen herstelbegroting met deze pijnlijke maatregelen nodig was geweest.

De door de Provincie aangestelde bemiddelaar is dermate positief over dat Land van Cuijk deze DVO alsnog gaat ondertekenen dat ze aangeven dat als de herstelbegroting is aangenomen het mogelijk wordt om de genomen maatregelen (verhogen OZB en verlagen subsidies) terug te draaien en ‘uit te ruilen’ tegen de bezuiniging die al in november 2020 in die DVO was vastgelegd.

Wij hopen en vertrouwen erop dat de inwoners zich niet zullen laten beïnvloeden door deze gang van zaken. Dit is geen toeval meer...

Lokale Partij Grave

|Doorsturen

E. Harbers, Grave

2021-03-04 17:47:27

Ha ha, jullie weten er weer een mooi verhaal van te maken. Het ligt uiteraard allemaal weer aan iemand anders. 

Louis Sparidans

2021-03-04 18:47:17


Wel ja, LPG.

Uit kringen rondom de nieuwe fusiegemeente valt te vernemen dat er helemaal geen sprake is, en ook nooit is geweest, van een overeenkomst met het Land van Cuijk i.o., die niet nagekomen zou worden.

LPG, geef het toe, u wilt de inwoners van Grave gewoon om de tuin leiden!

Geef eerlijk toe dat het financieel wanbeleid van Grave jarenlang ‘gewoon’ uit de koker van de LPG zélf is gekomen! Alleen dáárom zit Grave in de put.

Het lijkt op zelfbedrog, maar in feite bedriegt de LPG hiermee iedereen in Grave.

Roomservice

2021-03-04 21:21:14

Het is steeds hetzelfde deuntje bij de LPG. De schuld van de financiële malaise ligt bij de provincie en het Land van Cuijk. Hen treft geen blaam. LPG, geef gewoon toe dat jullie er zelf een potje van gemaakt hebben. 

Verenigingen voor jong en oud worden er nu de dupe van.

Misschien goed om nog toe te voegen wat jullie verzwijgen. Grave is de enige gemeente in het Land van Cuijk die een forrse hondenbelasting heft. En deze dit jaar weer verhoogt. Het ziet er naar uit dat Grave straks ook de enige gemeente is waar de schoolbiblitheken niet meer gesteund worden. Maar dat kunnen jullie niet helpen. Is allemaal de schuld van de Provincie en het Land van Cuijk.

Stop met jullie flauwe verdegingen en beschuldigingen.

Geert-Jan van de Ven

2021-03-04 23:14:07

Wederom een walgelijke poging van een partij die steeds probeert om de inwoners als domme meute zoet te houden met zalvende woorden en beschuldigingen aan het adres van 'de ander'. Ik moet bij hen onwillekeurig steeds denken aan een kind dat met de hand in de snoeppot wordt betrapt en daar een ander kind de schuld van geeft!

En zelfs al zou het zo zijn dat ze gelijk krijgen dan moeten we nog maar afwachten wat dit betekent voor het niveau van de dienstverlening dat we als inwoners gaan meemaken en wat het betekent voor de in dienst zijnde gemeente-ambtenaren die uiteindelijk ook gewoon betaald moeten kunnen worden. Met enig gezond verstand is te begrijpen dat zo'n bedrag besparen niet zonder consequenties kan blijven. Maar ja dat wordt het volgende leugentje (om bestwil?). Dat is inderdaad niet toevallig meer (zeker niet zo vlak voor de raadpleging).

Wederom een bewijs dat het tijd wordt om afscheid te nemen van een onprofessioneel bestuur! Oftewel ben niet gedwee maar stem NEE!

Hans_891

2021-03-05 16:15:58

Iemand moet die EGS hobby toch betalen...

Melvin

2021-03-05 23:43:53

LPG: Don't bite the hand that feeds you!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties