Grave

INGEZONDEN: Open brief aan Ben Peters

Door Louis Sparidans

Beste Ben,

Sinds ongeveer halverwege april van dit jaar ben je, met je CDA-achtergrond, wethouder in Grave. Je wilde dat zo graag, want al tijdens de verkiezingscampagne daarvóór was overal te horen en te lezen dat je voor deze functie graag beschikbaar was. Het viel wel degelijk op.

Een ander opvallend punt in de campagne van het CDA was eveneens onverbloemd: één gemeente Land van Cuijk, in plaats van een zelfstandig Grave. Er was geen twijfel over mogelijk: alle CDA-afdelingen, in zowel Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis alsook in Mill en St. Hubert gingen immers eveneens voor één en hetzelfde doel: één gemeente Land van Cuijk.

Een citaat uit het Graafse CDA-verkiezingsprogramma van dit voorjaar luidt (letterlijk) evenzo: ‘Samen sta je sterk! Dat geldt als we samen als één Land van Cuijk kunnen optrekken, gezamenlijk invloed hebben op grote samenwerkingsverbanden voor de uitvoering van de zorg, het regelen van de brandweer en onze veiligheid.
Als één Land van Cuijk hebben we een stem bij de provincie en zijn we herkenbaar als regio die er toe doet! Als één Land van Cuijk zijn we aanspreekpartner voor economische ontwikkelingen zoals bedrijfsvestigingen, het realiseren van banen en mobiliteit.’ Einde citaat.

Jij zelf alsook de andere kandidaten op de CDA-lijst droegen dit standpunt keer op keer vol overtuiging uit en het is niet onwaarschijnlijk dat juist daarom stemmers in Grave expliciet voor het CDA kozen. Misschien won je daardoor wel een extra zetel in de raad?

Maar wat gebeurde er meteen na de verkiezingen?
Samen met de LPG van Rick Joosten maak jij je nu in de eerste plaats voortaan sterk voor ‘een zelfstandig Grave’. Over ‘één gemeente van het Land van Cuijk’ mag als het ware niet meer gesproken worden, althans jullie doen daar de eerstkomende vier jaar NIET aan mee.
Jullie hebben de zaak op slot gezet.

Waarom ineens die omslag? Is het ‘doodgewoon kiezersbedrog’ of is er iets anders aan de hand? Of komt het omdat jullie allebei zo blij zijn dat zowel Rick als jij, wethouder mogen zijn in de nieuwe coalitie?
Wat is het belangrijkst: een betere toekomst voor Grave of jullie eigen toekomst?

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties