Grave

INGEZONDEN: Ook na 2022 gaat de dienstverlening aan onze inwoners door

Door LPG Grave

Sinds ongeveer 6 jaar kopen we onze dienstverlening in bij de werkorganisatie CGM (Cuijk, Grave, Mill/St Hubert). Dit gaat gewoon door tot 1 januari 2022. Vanaf 01 januari 2022 is de dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers ook gegarandeerd. Dit borgen we door de dienstverlening in te kopen bij de nieuwe gemeente Land van Cuijk i.o van 2022 - 2026. In de afwikkeling van de werkorganisatie CGM en de oprichting van de nieuwe gemeente Land van Cuijk is het voor beide partijen gunstig om de dienstverlening op deze manier af te nemen. Dit biedt de gemeente Grave de zekerheid dat de dienstverlening aan onze inwoners gewoon doorgaat na 2022 en het biedt tevens de kans om in de periode van 4 jaar een nieuwe organisatie te ontwikkelen:

Wat betekent dit dan?
Waar de maatschappij constant aan het veranderen en in beweging is, missen we dit bij de huidige structuur en invulling van de gemeente. De huidige maatschappij vraagt een andere inrichting van de lokale overheid. De gemeente dient een flexibele, op de samenleving gerichte organisatie te zijn. De inwoners staan centraal want de gemeente is immers van en voor de inwoners. De dienstverlening zal dan ook uit maatwerk moeten bestaan. Dit kan doordat de reguliere dienstverlening (nu CGM) aan onze inwoners al geborgd wordt door deze in te kopen bij de gemeente Land van Cuijk i.o.

Door de gemeente Land van Cuijk i.o. is al aangegeven dat de dienstverlening dan gelijkwaardig blijft zoals dit nu wordt gedaan door de werkorganisatie CGM. De gemeente Grave blijft verantwoordelijk voor het beleid en welke nieuwe zaken wij oppakken. Alle samenwerkingen (gemeenschappelijke regelingen) in het Land van Cuijk en de regio Noord Oost Brabant (denk bijv. aan de Jeugdzorg, WMO, de veiligheidsregio, omgevingswet, de energietransitie, afval en dergelijke) blijven we doen. Hier verandert NIETS aan, we doen dit immers nu ook al als zelfstandige gemeente Grave.

De dienstverlening aan onze inwoners gaat dus gewoon door en de expertise blijft gelijk zoals die nu is. Na 2022 zijn we zo voorzien van een herkenbare en goede dienstverlening. En dit geeft tijd en ruimte om een nieuwe organisatie op te bouwen die past bij de gemeente Grave.

Lokale Partij Grave

|Doorsturen

Louis Sparidans

2020-03-05 20:39:46

Opnieuw een bedrieglijke voorstelling van zaken van de zijde van de LPG. Dat kan er nog wel bij. De LPG wil zelfstandig blijven, maar koopt wél alles in bij de nieuwe gemeente Land van Cuijk, waar ze zelf persé NIET bij willen horen! Hoe gekker wil je het nog horen?

Dat zal behoorlijk wat EXTRA gaan kosten, maar vooruit zullen ze daar denken: dan verhogen we toch doodgewoon weer onze belastingen en gaan we tegelijkertijd verder met bezuinigen, o.a. met de bibliotheek ingaande 2022.

Hans Satter

2020-03-06 12:24:58

Nu al in de verdediging. Gravenaren gaat u maar rustig slapen. Geld speelt geen rol. Dat verhalen we wel op de burgers. Op inhuren komt per uur 21 procent BTW. Een eigen ambetelijke organisatie kost bakken geld. Gekwalificeerde ambtenaren komen niet werken in een gemeente van 12000 inwoners, waar bovendien de salarissen lager zijn en de loopbaanperspectieven nihil.

De LPG blijft sprookjes najagen.

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties