Grave

INGEZONDEN: LPG Grave wil heel slim zijn

Door Louis Sparidans

De Lokale Partij Grave (LPG) weet dat haar einde nadert. Na eerst maandenlang als ‘tegenpartij’ te zijn opgetreden, zowel in de media als in de gemeenteraad, hebben ze besloten om er weer een advertentiecampagne tegenaan te gooien.

Ze zien aankomen dat ze binnenkort helemaal niet meer zullen meetellen, dus: redden wat er nog te redden valt, althans dat hopen ze.
In een poll van De Gelderlander afgelopen week lezen ze, zoals iedereen, dat nog niet één op de vijf inwoners gelooft in een zelfstandig Grave. De overgrote meerderheid ziet dus alleen nog heil in een fusie tot één gemeente Land van Cuijk. Een gruwel voor de LPG, want ze weten dat ze niks te winnen hebben bij de totstandkoming van één grote gemeente. Ze denken helemaal NIET aan de belangen van de Graafse inwoners. Integendeel, ze willen op hun pluche blijven zitten.
Daarom, en alléén daarom, kozen ze voor 14 mei a.s. als datum voor een nieuwe volksraadpleging, in de wetenschap dat het dan TE LAAT zal zijn om nog bij één Land van Cuijk te kunnen aansluiten per 1 januari 2022.
Ofschoon, eigenlijk zijn de kosten die ze daarvoor maken volstrekt onnodig. De uitslag is feitelijk al bekend. Maar wél heel slim vinden ze die datum van zichzelf, want dan hopen ze nog vier jaar langer op het pluche te kunnen blijven zitten, tot 2026.
Alles zou veel eenvoudiger kunnen. Door nú te erkennen dat de Graafse inwoners verstandiger zijn dan zijzelf, hoeft er geen lange lijdensweg meer (ook voor de LPG zélf niet) te worden doorlopen.
Alhoewel, ik zie dit helaas nog niet gebeuren. De LPG gaat er tot dusver nog steeds van uit dat de meeste inwoners van Grave DOM zijn en zij alleen héél SLIM.

Louis Sparidans

|Doorsturen

Christel

2020-02-25 19:15:14

Het is niet echt aardig om inwoners van Grave die voor zelfstandigheid zijn "DOM" te noemen. 

Louis Sparidans

2020-02-25 19:57:52

Dag Christel. Niet IK vind inwoners van Grave DOM, dat schreef ik ook niet. Maar de LPG speculeert er op dat door de burgerpeiling pas over 2,5 maand te houden (half mei) dat dan, zoals het er nu uitziet, niet meer over twee jaar kan worden gefuseerd tot één grote gemeente Land van Cuijk, ook al zou de meerderheid zich daar wél voor uitspreken!

De LPG hoopt dat de inwoners van Grave daar geen ERG in hebben.

Christel

2020-02-26 12:48:40

Beste Louis,

Zoals je het verwoord hebt lijkt dit hele stuk alleen jouw mening. Daarom zeg ik dat ik het niet aardig van je vindt dat je dat zegt. Ik ben niet van plan om een discussie met je aan te gaan, want uit ervaring weet ik helaas dat een normaal gesprek met extremisten nooit op een fatsoenlijke manier kan plaatsvinden.

Louis Sparidans

2020-02-26 14:35:33

Bedankt voor je reactie Christel. Ik vind het alleen jammer dat je mij als een extremist ziet. Ik ben 81 jaar en heb al mijn hele leven 'normale gesprekken' met iedereen gevoerd. Ik wil dat ook zeker met jou doen, als je dat wilt. Ik sta altijd open voor nieuwe standpunten, mits er ook argumenten aan te pas komen. Wie weet, misschien worden we het wel eens.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties