Grave

INGEZONDEN: LPG en politiek gewin

Door Louis Sparidans

De LPG (Lokale Partij Grave) is vóór de zelfstandigheid van Grave. Nogal wiedes, kun je wel zeggen. Als lokale partij wil je natuurlijk niets liever dan altijd op het pluche van een lokale raadszetel blijven zitten. De LPG is niets menselijks vreemd. Alle begrip daarvoor. Ik ken hun raadsleden. Ze hopen maar al te graag dat u op 21 maart op de LPG stemt.

Toch, en dat durf ik gerust te stellen, is zulks een verloren stem. Niet de eerstkomende jaren maar wel daarna, is het onafwendbaar dat Grave moet fuseren. Iedereen die de landelijke en regionale politiek van nabij volgt, weet dat gemeenten een bepaalde grootte moeten hebben om sowieso de taken die op hun bord komen naar behoren te kunnen uitvoeren.

Voor de gemeente Grave is dat al jaren hangen en wurgen, dat kan iedereen zien en merken, er is ook uitvoerig onderzoek naar gedaan en helaas: het kan eigenlijk niet (veel) langer zo. Ons gemeentebestuur speelt graag kiekeboe. Niettemin zal de LPG u de komende weken blijven bestoken om maar op hen respectievelijk op een zelfstandig Grave te stemmen.
Als u niet anders wil, moet u dat ook beslist doen, ook al is het voor de laatste keer. We kunnen best nog een paar jaar voortmodderen. Grave gaat niet failliet, hooguit kunnen de voorzieningen nog wat verder teruglopen. De LPG is kortzichtig en het gaat haar louter en alleen om politiek gewin.

En als u anders wil of verder wilt kijken dan uw neus lang is, dan hebt u nog de keus uit een paar andere partijen en kunt u, als u tevens aan een mettertijd te houden peiling wilt deelnemen, uw voorkeur ook uitspreken voor een samengaan binnen het Land van Cuijk.

Louis Sparidans

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties