Grave

INGEZONDEN: Lokale Partij Grave bedriegt in feite jan en alleman

Door Louis Sparidans

Ik weet het, het is een forse uitspraak en misschien heeft de Lokale Partij Grave (LPG) het zélf niet in de gaten, maar helaas voor de Graafse inwoners, komt het daar wel op neer. Afgelopen donderdagavond 30 januari vond er een extra raadsvergadering plaats over fusie in de toekomst of het zelfstandig blijven van Grave, maar het resultaat was opnieuw: polarisatie.

LPG en VVD stemden in feite opnieuw vóór uitstel van die keuze, terwijl vier andere partijen alleen nog maar heil zien in zo spoedig mogelijk fuseren. Het werd een gelijkspel, 7-7, dat schiet dus niet op.

Desondanks was het een boeiende vergadering. Er werden zoals gewoonlijk over en weer verstandige en minder verstandige opmerkingen geplaatst. Maar het eindresultaat was dus opnieuw nul-komma-nul. Twee jaar geleden kozen al 6 op de 10 Gravenaren tijdens een peiling vóór een fusie. Zeer waarschijnlijk zou dat aantal nu zelfs hoger liggen, zoals onlangs in Mill, waar 75% vóór stemden.

LPG en VVD willen eerst zien of dat over drie maanden nóg zo is (en niet eerder), dan is in ieder geval de mogelijkheid van fuseren per 2022 voorbij en kan Grave, hoe dan ook, nog zes jaar zelfstandig blijven. Ook al zou een ruime meerderheid anders hebben gewild.
De kans is voorts levensgroot dat de LPG daarop bij de eerstvolgende verkiezingen flink zal worden afgestraft en dat een nieuwe coalitie, die eigenlijk nú vóór fusie is, dan verplicht wordt om tegen heug en meug een verloren zaak overeind te houden.

Dan heeft de LPG en VVD intussen iedereen in Grave wél een oor aangenaaid en kunnen we pas vanaf 2026 alsnog fuseren.

Louis Sparidans

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties