Grave

INGEZONDEN: Lex Roolvink vertrekt

Door Louis Sparidans

Laat ik eerlijk zijn. Het komt voor mij niet onverwacht. Al tijdens een eerste kennismaking met hem, als ik me niet vergis in het najaar van 2013, vroeg ik hem hoe hij aankeek tegen de bestuurlijke toekomst van Grave. Zijn antwoord was resoluut: “Het is onvermijdelijk dat Grave op termijn zal moeten fuseren. Grave is als bestuurlijke eenheid te klein om zelfstandig te blijven”.

Het was een langdurig en bovenal aangenaam gesprek, grotendeels onder vier ogen, reden dat ik nu pas vind dat ik er letterlijk uit mag citeren. Ik dacht oprecht: ‘daar hebben we unne goeie aan’.
Ik sprak ook wel eens raadsleden uit de omliggende plaatsen, o.a. uit Cuijk en Sint Anthonis. Zij beaamden dat hun burgemeesters er precies hetzelfde over dachten. Er bleek één verschil: zij spraken die mening ook uit tijdens gemeenteraadsvergaderingen.
Nu, ruim zeven jaar later, zijn de relaties tussen Grave en het Land van Cuijk behoorlijk verstoord, lees er de briefwisseling van de laatste tijd maar op na.

Grave zit financieel gezien praktisch op zwart zaad, de Provincie neemt waarschijnlijk gedeeltelijk het roer over, de gemeentelijke belastingen zullen de komende jaren fors omhoog moeten en er dreigt een claim van de failliete scheepswerf van vele miljoenen, omdat Grave daarin niet goed heeft gehandeld.

Het zijn geen prettige vooruitzichten. Lex Roolvink had in 2013 een heldere kijk op de zaken.
Laten we bij gelegenheid van zijn afscheid, tijdens de aanstaande opiniepeiling op 17 maart, de zelfstandigheid van Grave maar opheffen!
Ik denk dat we hem daarmee een plezier zullen doen.

Louis Sparidans

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties