Grave

INGEZONDEN: Leugen en bedrog vieren hoogtij in Grave

Door Louis Sparidans

De gemeente Grave is volledig de weg kwijt of… misschien is dat ook juist wel de opzet. Laat ik beginnen met de list die onze burgemeester alle inwoners van 18 jaar en ouder op 17 maart aan ons voorschotelt. Hij legt ons dan maar één vraag voor: ‘Bent u voor het behoud van de gemeente Grave?’ En verder niks.

U snapt het al. Hij wil natuurlijk dat u met ‘ja’ antwoordt, anders zou hij u niet die (onfatsoenlijke) suggestieve vraag hebben voorgelegd. Als u met een ‘nee’ antwoordt, vertelt hij er niet bij wat er dan gebeurt. Hij gaat er vanuit dat u dat wel weet.
Dan gaan we ons op termijn aansluiten bij het Land van Cuijk, waardoor het bestuur van onze gemeente er behoorlijk op vooruit zal gaan, nog afgezien van de financiële puinhoop waarin Grave zich thans bevindt.
Voor de burgemeester zélf maakt het niks meer uit. Hij stapt over een maand toch op, heeft hij al laten weten. Het maakt hem niks meer uit hoe het dan verder gaat met Grave. Hij heeft er wel een mening over maar die is alleen bekend aan zijn vrouw, heeft hij meermaals vol trots laten weten.
Hij meent het goed, maar is er nooit in geslaagd om Grave op één lijn te krijgen. De meningsverschillen in de gemeenteraad zijn tot het kookpunt opgelopen. Hij zat er altijd bij en keek er alleen maar naar.
Achter zijn standpunt gaan namelijk alleen de meningen van de LPG, VVD en Keerpunt 2010 schuil. Partijen die altijd alléén maar beweren alle belangen van álle inwoners te verdedigen.
De andere partijen doen er naar hun mening helemaal niet toe.
Dat Grave zich in een financiële noodsituatie bevindt, weet u al langer. De Provincie houdt daar, als enige gemeente in de provincie die zich in zo’n situatie bevindt, nauwgelet toezicht op. Grave moet uit het moeras getrokken worden!
Maar ondanks dat werd een dezer dagen bijna ‘blijmoedig’ medegedeeld, dat Grave op aanwijzing van de Provincie de OZB drastisch ‘moet’ gaan verhogen. ‘Bedrog’ is hiervoor eigenlijk nog een té net woord. Veel mensen zullen ‘besodemieterd’ toepasselijker vinden.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het scheepswerfdrama, waarvoor de gemeente door de hoogste rechter verantwoordelijk gesteld is. Wie wil eigenlijk een zogenaamd zelfstandig Grave nog behouden? Ik in ieder geval niet. Mijn antwoord is dus ‘NEE’.

Louis Sparidans

 

|Doorsturen

Rob Van Alphen

2021-03-01 18:32:32

Nieuws gemist !!  OZB wordt overal drastizch verhoogd.

Louis Sparidans

2021-03-01 19:24:25


@Rob van Alphen


Beste Rob. Het is waar. Meerdere gemeenten hebben financiële zorgen. Maar Grave is toch wel een geval apart. Grave is niet voor niks de ENIGE gemeente in Noord-Brabant die onder verscherpt toezicht van het Provinciebestuur staat.

Grave geeft al jarenlang méér uit dan ze binnen krijgt en dacht aanvankelijk de Provincie om de tuin te kunnen leiden. Maar de Provincie trapte daar niet in!

Daarop stelde Grave onder meer een verhoging voor van 11,5 % voor de OZB, maar de provincie vindt dat het wel een ietsje meer mag zijn, namelijk 13% boven op de ‘normale’ verhoging voor volgend jaar.

Nu probeert onze gemeente álle INWONERS van Grave om te tuin te leiden door net te doen alsof ze de ONSCHULD zélf zijn.

Ik hoop dat het je hierdoor wat duidelijker is geworden.

Peter Van Oort

2021-03-03 18:50:43

Het moet toch mogelijk zijn om achterstallige huur voor illegaal gebruik van grond te incasseren? Het  bestuur in de gemeente Grave is heel slecht en onbetrouwbaar. Waarschijnlijk helpt een fusie niet, maar slechter kan het niet.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties