Grave

INGEZONDEN: Kunnen we de gemeente niet zelf overnemen?

Door Louis Sparidans

Afgelopen weekend sprak ik een bekende Gravenaar, wiens naam ik uit privacy-overwegingen niet zal noemen. Hij weet ervan. Maar hij is niet de eerste de beste of een domme jongen, dat verzeker ik u. We hadden een amusant gesprek over onze gemeenteperikelen, waaronder een al dan niet zelfstandig Grave, nu zelfs Oss er geen heil in ziet om Grave over te nemen.

Grave wil als het aan de LPG ligt nooit en te nimmer deel uitmaken van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. En het CDA weet het zo net nog niet. Misschien over twee jaar?
Het heeft ook geen zin om het met Wijchen of Heumen in de provincie Gelderland te proberen, zoals het CDA een tijdje geleden voorstelde, want onze Brabantse Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, vertrekt pas in het najaar en zal zich voordien zeker daartegen verzetten. Hij wil alléén een Land van Cuijk waar alle vijf gemeenten thans deel van uitmaken.
“Waarom nemen we als inwoners van Grave niet zélf de hele boel over?” vroeg mijn gesprekspartner onder het genot van een glas Trappist. Weg met het College van burgemeester en wethouders én een nieuwe gemeenteraad. We vragen dan meteen aan Cuijk of ze ons tijdelijk willen adopteren tegen het laatste beetje geld wat we nog in Grave hebben en liften zo vanzelf mee met de ophanden zijnde fusie per 1 januari 2022.

Een verfrissend idee? Wim van de Donk houdt wel van een geintje. Alle problemen opgelost.

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties