Grave

INGEZONDEN: Kippenvel zou je daarvan krijgen

Door David Vesters

Een stoute wethouder in Grave moet zich de komende weken door het stof wentelen, omdat er teveel mensen waren op zijn bbq-feestje. En dat mocht niet volgens de coronaregels. Dat wist ook een buurtbewoner en die belde 112. Toen verschenen er twee boa's en was het uit met de pret van de wethouder.

4 en 5 mei naderen. Behalve 75 jaar vrijheid vieren, is het goed om op die dagen te beseffen dat mensen van nu niet verschillen van mensen die in de oorlog leefden.
Ook toen waren er veel verklikkers, die Joden, mensen van het verzet en de illegaliteit en onderduikers uitleverden aan het gezag. Die verklikkers maakt het niet uit wie of wat het gezag is, het gaat hen erom dat zij zich keurig aan de regels houden, welke goede of verdorven regels ook, en dat wie dat niet doet, gestraft moet worden, al bestaat die straf uit de dood.

De meeste verklikkers van toen hielden zich tijdens hun verklikkerswerk stil, om na de bevrijding hossend door de straten te gaan. Misschien kunnen de verklikkers van nu het minder stilletjes krijgen als zij met hun heldendaden met foto, naam en toenaam in de krant zouden komen. Kippenvel zou je daarvan krijgen.

David Vesters

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties