Grave

INGEZONDEN: Kies verstandig voor zelfstandig, stem JA

Door LPG Grave

Stem voor het behoud van onze gemeente Grave en laten we samen de regie blijven houden over onze prachtige gemeente. Dat kan alleen met een gemeentebestuur dat zo dicht mogelijk bij de inwoners staat, met een burgemeester, wethouders, raadsleden en ambtenaren die eenvoudig bereikbaar zijn, die je niet van het kastje naar de muur sturen, die positief in oplossingen met je meedenken en betrokkenheid tonen.

En waarom zouden we als gemeente niet zelfstandig blijven?
Om financiële redenen? Alle gemeenten in Nederland, groot of klein, worden gedwongen om te bezuinigen, dus ook hier in Grave. Onze gemeente heeft echter een goede reservepot en de financiën zijn dan ook geen reden om te herindelen.

Omdat de sfeer in de gemeenteraad niet goed is? Er is vaak discussie, maar slechts 10% van alle besluiten zijn met een 8-7 stemverhouding genomen. Bovendien zijn er toch wel 15 inwoners uit Grave, Gassel, Velp en Escharen te vinden die goed met elkaar kunnen samenwerken en de schouders eronder willen zetten? Bovendien beslist u wie in 2022 in de gemeenteraad wordt gekozen om u te vertegenwoordigen.

De keuze om zelfstandig te blijven of om te gaan herindelen met Land van Cuijk kan altijd nog gedaan worden. Het is nog helemaal niet duidelijk hoe het Land van Cuijk eruit gaat zien. Laten we dit eerst afwachten. Als u de keuze maakt voor het opheffen van de gemeente Grave en dus voor herindelen, dan is dit een keuze voor altijd. We kunnen dan niet meer terug.

Ga stemmen!
Wij willen graag iedereen oproepen om gebruik te maken van zijn of haar stemrecht en een stem uit te gaan brengen voor de Tweede Kamerverkiezing en voor de toekomst van onze gemeente Grave!

Kijk voor meer informatie op www.zelfstandiggrave.nl.

|Doorsturen

E. Harbers, Grave

2021-03-12 12:48:19

Ik denk dat al jullie redenen om zelfstandig te blijven tijdens het debat al genoeg onderuit zijn gehaald door de oppositie. Met als groot dieptepunt dhr. Litjens, die als een houten klaas wat tekstjes stond op te dreunen. Daar is een debat niet voor bedoeld.

Neelie

2021-03-12 14:56:22

Ik herhaal hier nog maar eens:

Tjonge jonge, het referendum komt er aan en alles wordt uit de kast gehaald om de graafse burger over te halen om JA te stemmen.

Bovenstaand verhaal is in mijn ogen juist een reden om NEE te stemmen. Het 'reservepotje'- verhaal blijkt lariekoek te zijn, want er moet drastisch bezuinigd worden. Verder kun je de stemmer van 3 jaar geleden niet de schuld geven van de verziekte sfeer binnen de gemeenteraad, zoals hierboven geïmpliceerd wordt...

H. Satter

2021-03-12 17:55:15

Jullie weten niet hoe de gemeente Land van Cuijk er uit komt te zien. 

Weten jullie wel hoe zelfstandig Grave er uit gaat zien? Zonder eigen ambtenaren, zonder geld?

Jullie willen eerst eens afwachten. Politiek die afwacht. Dat is precies wat Grave jarenlang teistert. Afwachten en nog eens afwachten. Hebben jullie geen visie dan?

Willempie

2021-03-12 18:22:03

Aansluiten kan altijd nog? Dus eerst de andere gemeentes het werk laten doen en dan maar hopen dat je, als je alsnog wilt aansluiten, nog iets in de melk te brokkelen hebt. Wat een laffe, luie, egoïstische instelling van de LPG!

Louis Sparidans

2021-03-12 19:13:05


Beste LPG, met het slot van uw artikel ben ik het helemaal eens.

Ik wens jullie ook toe dat je tevreden zult kunnen zijn met de definitieve uitslag.
Het doet me goed tussen de regels door te lezen dat jullie op termijn toch rekening houden met een aansluiting bij één gemeente Land van Cuijk.

Louis Sparidans

2021-03-14 11:34:17

Wij van WC-eend adviseren WC-eend

De LPG (Lokale Partij Grave) verspreidt dit weekend bovendien, huis aan huis, een kleurrijk boekje om u over te halen komende week voor een zelfstandig Grave te kiezen.

U kent de vraag: ‘Bent u voor het behoud van de gemeente Grave?’ Stem dan NEE.

Ik heb het boekje uiteraard ook doorgelezen en dacht meteen aan die reclame van WC-eend indertijd: Wij van WC-eend adviseren WC-eend.

Je mag natuurlijk van de LPG ook niet anders verwachten: Wij van de LPG adviseren LPG.

Als Grave financieel er niet zó slecht voor zou staan en het bestuurlijk niet een puinhoop zou zijn, zou je er bijna in gaan geloven.

De LPG gelooft in sprookjes, dat mag. Maar je moet burgers geen sprookjes vertellen.

Als u écht de komende jaren uit de prut wilt komen, adviseer ik u: Stem dan dus: NEE, op de vraag die u wordt voorgelegd. Het kan er alleen maar beter op worden.

Louis Sparidans

Jan

2021-03-14 13:15:01

Als niet inwoner van gemeente Grave, zeg ik u bij deze. Sterkte met deze incompetente en blinde coalitie. Het debat afgelopen week was gewoon een theatervoorstelling.

Schrijnend dan het pluche bij de LPG en VVD zo belangrijk is dat ze hiervoor de gewone burger op durven zadelen met belachelijke lastenverzwaring en subsidieverkorting.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties