Grave

INGEZONDEN: Hoe dom kan LPG-Grave zijn?

Door Louis Sparidans

Ik weet het, we leven op dit moment in een van de ernstigste crises van de afgelopen honderd jaar, de coronacrisis. Eigenlijk verdient het de lokale politiek niet om er aandacht aan te besteden, terwijl er dagelijks mensen sterven aan het opgelopen virus. En vraag niet hoe. Ik denk daarbij ook aan alle nabestaanden, familie en vrienden van de slachtoffers.

Toch ontkom ik er niet aan om aandacht te vragen voor de, ondanks alles, onvoorstelbare ontwikkelingen in de Graafse politiek. Tijdens een digitale raadsvergadering op 14 april jl. lag een motie voor, waarin gevraagd werd om vertrouwen uit te spreken in het College van Burgemeester en Wethouders van Grave. Niet alleen de oppositie sprak zich om begrijpelijke redenen hiertegen uit, maar óók de hele coalitie, onder aanvoering van LPG-Grave. Niemand bleek nog vertrouwen te hebben in het College.

Een onvoorstelbare gebeurtenis! De LPG lachte er vrolijk bij, zo was te zien. De eigen LPG-wethouders waren op dat moment evenwel niet te zien.

Eerst hield ik het nog voor mogelijk dat de LPG-raadsleden helemaal niet snapten waarover het ging, dat komt wel vaker voor naar mijn mening. Bij nader inzien houd ik het toch maar op DOM, oliedom, dat wel. En dat voor een partij die de leiding heeft in de campagne voor een zogenaamd ‘zelfstandig Grave’, samen met de VVD en Keerpunt 2010.

Vooraf maakte Astrid Bannink, als leider van de LPG-fractie, nog een aantal lompe opmerkingen richting de oppositie, die ik hier maar niet zal herhalen. Je houdt het niet voor mogelijk. Maar zo wordt Grave op dit moment wél bestuurd. Slechter kan niet. Wie wil er nog een zogenaamd ‘zelfstandig Grave’?

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties