Grave

INGEZONDEN: Hoe arrogant wil je zijn?

Door Louis Sparidans

Grave is een leuk klein stadje. Daar zullen veel inwoners het mee eens zijn. Relatief klein, want samen met Escharen, Gassel en Velp telden we per begin van dit jaar amper 12.000 inwoners, waarvan er ruim 8.500 in het stadje zelf wonen. Door de toenemende vergrijzing moet er echter rekening mee gehouden worden, dat deze inwoneraantallen in de toekomst zeker zullen dalen.

Bestuurlijk, maar ook financieel, is dat geen aantrekkelijke situatie, ook al vindt de meerderheid van de gemeenteraad (LPG en CDA) dat zulks allemaal wel meevalt. Desnoods willen we nog wel gaan fuseren met Cuijk en Mill, maar liever niet. Zeker niet als het aan de LPG ligt.

Cuijk, ruim twee keer groter dan Grave (25.000), ziet dat niet zitten en wil liever samengaan met Boxmeer en Sint Tunnis. Begrijpelijk, dan stel je tenminste nog iets voor, maar dat wil Grave niet. Grave, en dan met name de LPG, probeert desondanks Cuijk te verleiden om toch alléén aansluiting te zoeken met Grave en Mill. ‘De deur blijft open’ zegt de LPG. Het lijkt op een ouderwetse vrijpartij.

Wie zal die vrijage gaan winnen? Of is het alleen maar arrogantie? Dan weet ik wel wie er zal gaan verliezen.

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties