Grave

INGEZONDEN: Het is soms een rommeltje in Grave

Door Louis Sparidans

Eigenlijk schaam ik me om het te zeggen. Maar het is meer plaatsvervangende schaamte voor ons gemeentebestuur. Ik blijf er overigens bij dat we in een mooi stadje wonen en dat vinden veel inwoners van Grave met mij. Daar gaat dit stukje dus niet over.

Met ‘rommeltje in Grave’ bedoel ik vooral ons gemeentebestuur, d.w.z. burgemeester, wethouders en gemeenteraad. Niet dat alles fout gaat, zeker niet, maar bij belangrijke ‘dingen’ rommelt het wel heel vaak, té vaak. En dat zou eigenlijk niet moeten.

Laat ik voorop stellen dat ze het allemaal goed bedoelen. Maar ze ‘vinden’ elkaar vaak niet, althans de verschillende partijen. De Lokale Partij Grave (LPG) wil bijvoorbeeld dat Grave voor eens en altijd zelfstandig blijft. Liefst voor 100 jaar of langer, hoorde ik een fervent aanhanger daarvan onlangs zeggen. Het CDA gaat daar, althans voor de komende twee jaar, helemaal in mee. Maar zij hebben dan ook een wethouder in het College zitten, die als het ware met de LPG is ‘getrouwd’.

Als er wat moeilijker dingen aan de orde komen (en dat gebeurt nogal eens) wordt er vrijwel altijd besloten vergaderd, waarschijnlijk hoofdzakelijk geïnitieerd door de burgemeester, want die voert voornamelijk de regie over de gemeenteraad. Dan mogen er geen burgers bij aanwezig zijn. Ons gemeentebestuur houdt niet van teveel openheid resp. ophef.

Er zijn veel meer voorbeelden te noemen. Waarschijnlijk kent u er zelf ook wel, zowel nu als in het verleden. Zoals bijvoorbeeld het drama met de scheepswerf en de gevolgen daarvan, of het debacle met het Wisseveld, waarbij meer dan tien miljoen euro over de balk werd gegooid, terwijl niemand zich daar verantwoordelijk voor voelde.
Ik laat het voor deze keer hierbij.

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties