Grave

INGEZONDEN: Het dilemma van de coalitie in Grave

Door Rob Slinkert

Waarom, ja waarom zo krampachtig vast blijven houden aan een gemeentelijke zelfstandigheid? Is het soms alleen het chauvinisme van de bestuurders?
Voor de inwoners verandert immers niets.

Terra de Cuyck – 1748 – Land van Cuijk.

Je blijft gewoon wie je bent. Je gaat elke dag gewoon naar je werk en je komt elke dag gewoon weer thuis. De supermarkt gaat echt niet verhuizen en je buren ook niet. Voor je bank hoef je niet eens meer van je bank op te staan en je salaris, eventuele uitkering of pensioen wordt elke maand gewoon op je rekening bijgeschreven. Je betrokkenheid bij de buurt waar je woont wordt door de kernendemocratie alleen maar groter. Je gaat misschien wel wat vaker naar het buurthuis om een kaartje te leggen of een praatje te maken.

Kom nou eens met echte argumenten!

Waarom zou je niet met mensen van een ander dorp willen samenwerken? Zijn ze in Beers, Beugen, Boxmeer, Cuijk, Escharen, Gassel en Grave nou zó anders als in Groeningen, Haps, Holthees, Katwijk, Landhorst, Langenboom, Ledeacker, Linden, Maashees, Mill, Oeffelt, Oploo, Overloon, Rijkevoort, Sambeek, Sint Anthonis, Sint Hubert, Sint Agatha, Stevensbeek, Velp, Vierlingsbeek, Vortum-Mullem, Wanroij, Westerbeek of Wilbertoord?
Jarenlang gemopperd op al die witte boorden in het gemeentehuis die zitten te potverteren van jouw centen. En dan wordt er eindelijk geijverd voor een bestuurlijke eenheid in het Land van Cuijk en dan … , domweg dwars gaan liggen om alleen maar tégen te zijn?

Mensen, wordt toch wijzer en laat je door de chauvinistische politiek van enkele fanatici niet tegen elkaar opzetten.

Rob Slinkert, Escharen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties