Grave

INGEZONDEN: Grave wordt niet meer voor vol aangezien

Door Louis Sparidans

Het is buitengewoon triest voor alle inwoners van Grave. De Provincie Noord-Brabant ziet ons niet meer voor vol aan. Onze Commissaris van de Koning, prof. Wim van de Donk stuurde namens Gedeputeerde Staten een brief waarin hij stelt dat Grave voor een krachtdadig bestuur en een gezond financieel beleid NIET meer om een fusie tot één Land van Cuijk heen kan.

Hij negeert daarbij het ‘eigenwijze karakter’ van onze plaatselijke LPG (Lokale Partij Grave), alsook het CDA die van een fusie vooralsnog NIETS willen weten.
Beide LPG-wethouders, Anja Henisch en Rick Joosten vinden één Land van Cuijk een vloek voor Grave. Ze dwingen zo ook hun fractie te kiezen voor een tegendraadse richting. In het verlengde daarvan houdt ook het CDA de boot voorlopig af, ter wille van hun wethouder Ben Peters, die zijn ziel en zaligheid aan de LPG heeft verkocht, in ruil voor een wethouderszetel.
In plaats van te zoeken naar een uitweg die het mogelijk moet maken om zonder al teveel gezichtsverlies tóch te kiezen voor één Land van Cuijk, verharden ze hun standpunt alleen maar. Ofschoon ze keer op keer beweren het beste met alle inwoners van Grave voor te hebben, negeren ze alle pleidooien die streven naar een beter Grave.

Ik weet het, de gemeente Grave staat in de regio niet bekend als een gemakkelijke partij. Maar om daar nu het lot van alle Gravenaren vanaf te laten afhangen? De LPG en het CDA zouden beter moeten weten. Grave slaat op deze manier een doodlopende weg in!

Louis Sparidans

|Doorsturen

Han

2019-12-10 18:19:24

Maar als Gravenaren en millenezen bovengemiddeld rijk zijn?

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties