Grave

INGEZONDEN: Grave staat aan de top

Door Louis Sparidans

Grave staat in de provincie Noord-Brabant op een eerste plaats! Van de 64 gemeenten die onze provincie telt staat Grave dit jaar bovenaan. En nog wel als énige in onze provincie!

Normaal gesproken zou je zeggen ‘dat is wel een feestje waard’. Ook landelijk gezien staan ze van de 355 gemeenten die ons land telt in de top-twaalf. Hoe hebben ze het zóver kunnen schoppen? Ja, als je maar ‘goed je best doet’, dankzij de Lokale Partij Grave (LPG), de kleine Graafse VVD en Ben Litjens van Keerpunt 2010.
Ze hebben namelijk bereikt dat ze dit jaar als enige gemeente in onze provincie onder curatele staan. Dankzij een jarenlang financieel wanbeleid.
Vorig jaar zwaaide de Provincie al met een rode kaart, maar dit jaar hebben ze ‘m écht ‘verdiend’. De Provincie windt er geen doekjes om en schrijft letterlijk in haar brief van 21 december jl. “Uw gemeente krijgt de kleur ‘rood’ op de kaart, die wij in april 2021 op onze website www.brabant.nl/financieeltoezicht  zullen publiceren.”
In plaats van een feestje wilden de drie eerder genoemde partijen dinsdagavond er niet eens over praten, tijdens een gemeenteraadsvergadering. Eigenlijk vinden ze dat niemand het mag weten, laat staan, dankzij hen, hoever het zo kon komen. Zij beweren immers toch dat ze altijd alles doen in het belang van alle inwoners van Grave.
Nou, reken er maar op: de gemeentelijke belastingen gaan omhoog en er zal nog meer moeten worden bezuinigd. Maak je borst maar nat.

Bestuurlijk was Grave al een rommeltje, maar nu is het nog erger. De burgemeester geeft er al de brui aan. Wie volgt?

Louis Sparidans

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties